Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kendisine karşı muhalefette çok farklı görüşteki siyasi oluşumların bir araya gelmesine değinen Erdoğan, “Bir araya gelemeyenler, benim sayemde bir araya geliyorsa demek ki Erdoğan ayrıştırıcı değil birleştiriciymiş. Bunlarla uğraşmayacağız, biz ne yapacağız, ne kadar zamanda yapacağız, bunlarla uğraşacağız. Biz yaptıklarımızı söylemezsek unuturlar, onun için anlatacaksın. YHT’yi sor bilmezler, binmemişler. YHT ile yolculuklar başladı. Her geçen gün yeni yeni illeri birbirine bağlıyoruz. İnanın birçoğu şehir hastanelerini bilmiyordur. Bu Batı’nın bile erişemediği sağlık sistemi. Mersin’e, Isparta’ya, açtık muhteşem. Her büyükşehire bir şehir hastanesi yapacağız. Bunlar çekim alanı oluşturacak” diye konuştu.

“ŞU ANDA SIRTINDA KÜFE YOK, ATIYORSUN”

Muhalefetin halka verdiği vaatler hakkında konuşan Erdoğan, “Benim ayaklarım yere basıyor. Ayaklar yere basmadan olmaz, ‘kaç ağaç diktin’ diye soracaksın. ÖTV’yi kaldıracaksın, neyi kaldırıyorsun onun yerine ne koyacaksın. Vergisi olmayan bir devlet mi olur dünyada. KDV’si olmayan devlet mi var. Bunu azaltırsın o ayrı mesele. Şu anda sırtında küfe yok atıyorsun. Ama benim vatandaşım bunun hesabını bunlardan iyi yapıyor. Onların önündeki büyükler, CHP’nin eski temsilcileri bize karneyle ekmek, sana yağı, gazyağı veriyordu. Kime yutturacaklar bunu. Ben o değilim diyor. İster ol ister olma sizin evveliniz bu. Şu anda sırtında küfe yok. İspatı vücut etmeden bu iş olmaz” açıklamasında bulundu.

Bosna-Hersek ziyareti kapsamında gelen suikast ihbarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Erdoğan şunları söyledi:

“Bizim ilk aldığımız suikast ihbarı değil. Bununla ilgili ihbarlar gelir bize. Biz kader planına inanmışız. ‘Gitmeseniz iyi olur’ yok gideceğiz. Avrupa’nın dört bir yanından binler oraya gidecek ben gitmezsem olmaz. Ufak tefek çatlaklar olabilir. Muhteşem bir alaka, Bosna-Hersek o gün bambaşka bir hareket yaşadı. İzzetbegoviç ‘Bugün otellerimizin tamamı dolu’ dedi. Gideceğiz kader, ne gerekiyorsa o olur. Orada 12 bin kişi vardı. İlgi alaka bir başkaydı. Bunlar bizleri duygulandırıyor.”

“MUHARREM BEY’İN ADALET BAKANLIĞINA VEYA MİT’E BUNUN İSPATINI YAPMASI LAZIM”

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin FETÖ elebaşı Gülen’in iadesinin usulüyle istenmediği iddialarıyla ilgili konuşan Erdoğan, İnce’nin Adalet Bakanlığına veya MİT’e bunun ispatını yapması gerektiğini, bunun belgesini göstermesi gerektiğini söyledi.

“ABD VE İSRAİL’İN ALMIŞ OLDUĞU KIYMETİ HARBİYESİ OLMAYAN BİR KARARDIR”

İsrail ve ABD’nin Kudüs tutumu üzerinden devam eden gerilimin nereye varacağı sorusunu cevaplayan Erdoğan, “ABD ve İsrail’in almış olduğu kararı kıymeti harbiyesi olmayan bir karardır. ABD itibarını sıfırlamıştır. BM’de bizim Bizim Yemen’le birlikte attığımız adımda yapılan oylama neticesinde o zaman 128 ülke Hayır dedi. 9 adını duymadığım, 2’si ABD ve İsrail’di, diğerleri de kasaba devleti gibi bir şeydi. Onlar onların yanında yer aldı. Demek ki dünyada bunların kabulü yok. Para ve güçle sindirme yöntemini gösteriyor. Yok arkadaş yapamazsın. Bir defa Filistin’in başkenti Kudüs’tür. Bunu herkes biliyor sen kabul edersin veya etmezsin” dedi.

Konuşmasının sonunda terörle mücadelede gelinen aşamaya değinen Erdoğan, Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayının 4 bin 500’lere ulaştığını, Cerablus bölgesinde 3 bin DEAŞ’lının derdest edildiğini belirterek, “Kuzey Irak şu anda devam ediyor, oralarda da şu anda 350-400 civarında, içeride teröristlerden etkisiz hale getirilenler, şu iki gün içinde 15-20 kişi var. Yoğun bir biçimde devam ediyor, devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: iha