Meydan Gazetesi'nin haberine göre, Erdoğan'ı terörle mücadelede ve çözüm sürecinde aldatan kamu görevlilerinin kim olduğu merak konusu.

DOLMABAHÇE MUTABAKATI'NDA YER ALDI

Erdoğan'ın A takımında görev yapan Efkan Ala, çözüm sürecinde bizzat görev aldı. HDP ile yapılan Dolmabahçe zirvesinde yer aldı.

ÖCALAN'I ŞİRİN GÖSTERDİ

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın HDP'yi eleştirirken “Sürekli Öcalan adına yalan söylüyorlar. Öcalan bunları yakalasa sopayla kovalar” demesi günlerce konuşuldu.

İMRALI VE KANDİL İLE İLK RESMİ TEMASI KURDU

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Oslo ve İmralı görüşmeleri olarak tarihe geçen süreçlerde bizzat yer aldı.

SÜRECİN SAHİBİYDİ

Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecinin ilk koordinatörü olarak biliniyor.

ASKER, SÜRECİN DIŞINDA TUTULDU

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nejdet Özel, 30 Ağustos resepsiyonunda sürecin askerin dışında yürütüldüğünü vurguladı.

VALİLER OPERASYONA İZİN VERMEDİ

Vali Hüseyin Aksoy, 15 Eylül 2014 tarihinde Diyarbakır valisi olarak atandı. Vali Aksoy, 6-7 Ekim Kobane eylemlerinde ciddi bir imtihan verdi. Olaylar bastırılamayınca Diyarbakır'ın asayişine yardımcı olması için asker devreye sokuldu.

Vali Yakup Canpolat, 21 Mayıs 2014 tarihinde Hakkâri Valisi olarak atandı. Vali Canpolat'ın PKK'ya yönelik operasyon talebine izin vermediği iddia edilmişti.

Vali İhsan Su, 19 Şubat 2015 tarihinde Şırnak'a Vali olarak atandı. Operasyon yaptırmayan valiler arasında yer aldı.

Vali Mustafa Cahit Kıraç, 30 Mayıs 2013 ve 16 Eylül 2014 tarihleri arasında Diyarbakır Valisi olarak görev yaptı. Çözüm sürecinin valisi olacağı ifade ediliyordu.

Vali Osman Kaymak, 21 Mayıs 2014 tarihinde Tunceli valisi olarak atandı. Kaymak'ın, 2014 yılı içerisinde 80 civarında operasyon talebinin sadece 2'sine izin verdiği iddia edilmişti.

Vali Hasan İpek, 2 Ağustos 2013 tarihinde Şırnak valisi olarak atandı. Vali İpek görev süresi içerisinde Abdullah Öcalan ile ilgili övgü dolu sözleri dikkat çekmiş ve tepki toplamıştı. İpek'in, Şırnak'ta 110 operasyon talebinden sadece 3'ne izin verildiği ortaya çıkmıştı.

EMNİYETTE TERÖRLE MÜCADELENİN İÇİ BOŞALTILDI

Eski Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın döneminde çözüm süreci boyunca emniyet istihbarat ve terörle mücadele daire başkanlıklarında görevli personelde tasfiyelere gidildi.

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, döneminde 17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu bahane edilerek yüzlerce emniyet müdürü emekliye ayrıldı. İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, 30 Nisan 2013'te Emniyet İstihbarat Daire Başkanı oldu.

Twitter fenomeni Fuat Avni, Engin Dinç'in görev süresi içerisinde PKK ve IŞİD'e yönelik operasyon dosyalarını kapattığını iddia etmişti.

Editör: TE Bilişim