“MHP, Cumhurbaşkanlığı adayı göstermeyecektir” sözleriyle MHP'nin 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı göstermeyeceğini açıklayan Devlet Bahçeli şöyle devam etmişti:

“MHP Genel Başkanı aday olmayacaktır. MHP olursa ittifakla, olmazsa kendi partisi olarak milletvekilliği seçimine girer. Cumhurbaşkanı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı alır.”

Peki yaklaşık 4 yıl önceki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde neler olmuştu?

10 Ağustos 2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP, dönemin Başbakan’ı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aday olarak gösterirken, MHP ise CHP ile ittifak yaparak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu aday göstermişti. 10 Ağustos 2014’teki seçimler öncesinde liderler birbirlerine çok ağır ifadelerle yüklenmişti.

Bugünkü Erdoğan-Bahçeli ittifakından ise o günlerde eser yoktu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün AKP-MHP ittifakı için, "Biz bu işi milli mutabakat olarak görüyoruz. Milli ve yerli olan herkesle hareket edeceğiz" derken, 2014 yılında MHP için, “MHP içinde adaylığa cesaret edecek kimse bulamıyor mu? Belki kazanamaz, belki yenilir ama en azından izzetiyle yenilir” diyordu. Devlet Bahçeli ise bugün 2019 adayını Erdoğan olarak açıklarken, 2014 yılında Erdoğan için, “Erdoğan milli değerleri mahvetmiştir. Milliğe karşı haçlı ittifakında yer aldı” ifadelerini kullanmış ve çok daha ağır sözler sarf etmişti.

Dönemin Başbakanı Erdoğan " 2000 yılında Devlet Bahçeli başbakan yardımcısıydı. DSP ANAP MHP birlikte iktidar idiler. Bir cumhurbaşkanı adayını dayattılar hatırlayın. MHP vekili adaylığını açıkladı dilekçesini yırttılar. Meclis içinde dövdüler. MHP bu ya. Ya bunlarda ne ararsan ilkellik adına var. kendi arkadaşlarını dövüyorlar. Aracına, insanlar tekme tokat dövülür de bunlar arabayı da dövüyorlar. MHP o gün DSP ve ANAP'ın oyuncağıydı. Şimdi CHP'nin oyuncağı. Bugün de aynı şekilde aday dayattılar.

Tezgah aynı. MHP'nin kendi iradesi yok mu? Belki kazanamaz, belki yenilir ama en azından izzetiyle yenilir. Ben inanıyorum ki MHP'ye gönül veren kardeşlerim bu seçimlerde de sen bizim irademize saygısızlık yaptın diyecekler ve kendi iradelerini en güzel şekilde sandıkta değerlendireceklerdir. Aynı şey CHP'ye gönül veren kardeşlerimiz için de geçerli.

Şimdi MHP hem yeniliyor hem de bu genel başkan yönetiminde izzetini kaybediyor. 10 ağustos'ta bir kez daha yenilecekler, ama izzetleriyle değil alınlarındaki lekeyle yenilmiş olacaklar. Benim milletim artık omurgalı siyaset istiyor. Millet her rüzgarın önünde eğilen, üzerien bir de ağır yenilgi alan zavallı siyasetçi gerekmiyor. Bu CHP ve MHP'nin düştüğü çukura bakında sorumluluğumuzun ne kadar büyük olduğunu idrak ediyoruz."

Editör: TE Bilişim