Bu açıklamaya cevabı İYİ parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray TBMM kürsüsünden cevap verdi.

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan yardımcısı Aytun Çıray, Meclis Genel Kurulu'nda Zeytin Dalı Operasyonuna ilişkin konuştu.

Çıray konuşmasında " Türk ordusunun daha önce El Bab'ta yaptığı şimdi Arfrinde yaptığı bu büyük başarısını, derleme toplama bir takım örgütlerle paylaştırılmasına izin veremeyiz. Askeri taktik olarak bunu kullanıyor olabilirsiniz. Türk ordusunun komutanları buna izin veriyorsa buna bizim bir itirazımız olmaz. Ama ÖSO gibi CIA eğitimi almış ne idiği belirsiz bir örgütü siz Kuva-yi Milliye’ye benzetirseniz içimiz sızlar, yüreğimiz yanar ve üzülürüz. Bu kabul edilemez.Her şeyi olduğu gibi değerlendirmek lazım." dedi.

Öte yandan Türk askerlerinin Burseya dağına asılan bayrakla iligili sert bir açıklama yapan Çıray şöyle dedi;

" Buraya gelirken Rusya ile iş birliği yapılacağını yetkili ağızlardan dinledik. hükümet kaynaklarından aldığımız bilgilere göre buradan çekilerek, bu topraklar asli sahibine bırakılacak. Orada gruru duyduğumuz bir hadise oldu, Burseya dağına Türk bayrağını diktik. Buradan uyarıyorum, o bayrak oaradan bir daha inmeyecek. Çekilen bayrak aşağıya inmez." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

CHP'den gelen ÖSO açıklamalarına tepki gösteren Erdoğan, "Ana muhalefet ekibinin sıra ÖSO'ya gelince bir anda nevirleri dönüyor. Dünyada hiçbir devletin hiçbir istihbarat kurumunun bulamadığı gerçeği keşfetmişler. ÖSO bir terör örgütüymüş. PYD'ye parti diyenlerin ÖSO'ya terör örgütü demeleri bizi şaşırtmaz ama bazılarının kafasını karıştırır" dedi.

'ÖSO'nun terör örgütü olmadığını, vatanlarını savunan her etnik kökenden insanın bulunduğu milli bir yapı olduğunu' söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: "ÖSO'ya terör örgütü diyenler, başını iki elinin arasına alsın düşünsün.

Benim Mehmedimle beraber kendi topraklarını koruma savaşını yapanlara böyle bir yakıştırmanın ne kadar alçakça olduğunu görmek lazım. Bu operasyonda ÖSO şu ana kadar 614 şehit vermiştir. 2 binin üzerinde de gazisi vardır. ÖSO Zeytin Dalı Operasyonu'nda 16 şehit 100 gazi vermesine rağmen mücadelesini kahramanca sürdürmektedir.

ÖSO'YA KUVA-Yİ MİLLİYE BENZETMESİ

Bizim de Mehmetçiğimiz olarak şehitlerimiz var. Zeytin Dalı Operasyonu'nda şu ana kadar bizler de şehitler verdik. Burada ÖSO'nun şehitleri var. Toplamda 646 terörsiti etkisiz hale getirdik. Şu anda Burseya Tepesi düştü. Yakın tepeleri dağları da Mehmetçiğimiz ÖSO ile birlikte düşürmenin adımlarını atıyor. ÖSO kendi vatanlarını korumak için organize olmuştur. Bizim Kurtuluş Savaşımız'daki Kuva-yi Milliye güçleri gibi bir oluşumdur."

Editör: TE Bilişim