Milliyetçi Hareket Partisi'nde mahkeme kararıyla kurultay yapılmasının önünün açılması hakkında Manisa eski MHP Milletvekili Zeynel Balkız açıklama yaptı.

AKŞENER'İN KARŞILIĞI ŞU ANDA %25'İN ÜZERİNDE

Balkız açıklamasında; "Sokaklar Sayın Akşener ile MHP'nin% 25 bandı üzerine çıkacağının işaretini veriyor" ifadelerini kullandı. Siyaset kurumu yeniden dinamizm kazanır. Halkın beklentisi budur" ifadelerini kullandı.

MHP'de kısa süre Milletvekilliği yapan Balkız MHP'nin olağanüstü kongre sürecini şöyle değerlendirdi; "Nihayet mahkeme olağanüstü tüzük kongresinin toplanmasına karar verdi ve Ayhan EREL, Ali SAĞİR ile Mehmet BİLGİÇ'i çağrı heyeti olarak görevlendirdi. Karar sadece MHP'nin değil Türk milletinin beklediği bir karardı.Yargı üzerindeki bunca baskıya rağmen,halen hukukun üstünlüğü ilkesiyle çalışan cesur Türk hakimleri var. Partili partisiz halk çoğunluğu Sayın Meral Akşener in Genel başkanlığını ve Başbakanlığını bekliyor. Artık hiçbir makam veya güç milli iradenin önünde durmamalıdır. Umarım bu süreç kusursuz atlatılır.

SOKAKLAR AKŞENER'İ İŞARET EDİYOR

Bu yarışta 4 genel başkan adayının da liyakatini kabul ediyor saygı duyuyoruz. Ancak lafı dolandırmaya gerek yok. Sokakların dili ve nabzı Sayın Akşener i işaret ediyor. Türkiye siyasetinin önü tıkanmıştır. 7 haziranda MHP ye verilen avans 1 kasımda geri alınmış ve yüzey gezer oylar kerhen iktidar partisinde toplanmıştı. Halkın siyaset kurumundan beklentisi tükenmişti. Şimdi mahkemenin kongre kararı ile siyasetin önündeki bent yarılmıştır. 

 

Editör: TE Bilişim