Fidan: Türkiye'nin kolaylaştırıcılığıyla Rusya-Ukrayna arasında tutsak değişimi ve ateşkes görüşmeleri

Fidan: Türkiye'nin kolaylaştırıcılığıyla Rusya-Ukrayna arasında tutsak değişimi ve ateşkes görüşmeleri
İstanbul'daki görüşmelerde Rusya ve Ukrayna, Türkiye'nin arabuluculuğuyla bin tutsak değişimi ve ateşkes koşullarının yazılı olarak paylaşılması konusunda anlaştı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul'da Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Rusya ve Ukrayna heyetleri arasındaki görüşmelerin sonuçlarını açıkladı. Görüşmelerde, her iki ülkeden bin kişinin karşılıklı olarak serbest bırakılması konusunda mutabakata varıldığı belirtildi. Bu, taraflar arasında güven artırıcı bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ayrıca, ateşkes sağlanması için gerekli koşulların yazılı olarak karşılıklı paylaşılması konusunda da anlaşma sağlandı. Görüşmelerin olumlu bir atmosferde geçtiği ve tarafların ilerleyen zamanlarda tekrar bir araya gelme konusunda prensipte anlaştıkları ifade edildi.

Bakan Fidan, Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasında kalıcı bir barışın sağlanması için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğini vurguladı. Dünya barışı için önemli bir gün olarak nitelendirilen görüşmelerin, diplomatik çabaların yoğun bir şekilde sürdürülmesinin bir sonucu olduğu belirtildi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.