Türkiye 11 Aralık gününe yeni bir cemaat operasyonuyla uyandı. 17 Aralık yolsuzluk operasyonlarının ikinci yıldönümüne 6 gün kala düzenlenen operasyonda çok konuşulacak isimler gözaltına alınırken, neredeyse bir okadar isim için de gözaltı kararı çıkartıldı. Buna benzer operasyonları bir gün öncesinden yayınlayan Fuat Avni hesabından tweet atılmaması "Fuat Avni de mi gözaltına alındı?" sorusunu akıllara getirdi.

Yaptığı paylaşımlarla sürekli sosyam medya gündeminde yer bulan internet jurnalcisi Fuat Avni, son tweetini 27 Kasım'da attı. Can Dündar ve Erdem Gül için attığı son tweetinde "Can düdar ve Erdem Gül'e çok geçmiş olsun. Korkusuz insanlar, korkak iktidarların kabusudurlar" demiş ve bir daha tweet atmamıştı.

Fuat Avni son dönemde Türkiye dışında da çok konuşlmaya başlamıştı. 1 Kasım seçimleri öncesi attığı tweet dünya gündeminde yer bulmuştu. Attığı tweette “Seçimden çok korkan Y., iç savaş çıkarmanın yanısıra Rus jetlerini düşürüp ülkeyi fiilen savaşa sokmayı bile düşünüyor” demesinden sonra Hatay sırında vurularak düşürülen Rus uçağı sonrası, Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bu tweeti göstererek Türkiye'nin yaptığının daha önceden planlanmış bir eylem olduğunu savunmuştu.

Editör: TE Bilişim