Türkiye, AKP içinden önce eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ardından da eski Bakan ve parti sözcüsü Hüseyin Çelik’in çıkışlarına odaklanmışken, bir sürpriz görüşme gerçekleşmiş, Erdoğan selefi Gül’ü akşam yemeğinde ağırlamıştı. Twitter fenomeni Fuat Avni geçtiğimiz günlerde Ak Saray’da gerçekleştirilen bu sürpriz görüşmeye ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.

FOTO:DHA/Arşiv – Fuat Avni Gül-Erdoğan görüşmesine ilişkin yazdı.

Fuat Avni görüşmeyle ilgili “F…, Davutoğlu’nun Gül’le gizlice buluşup uzun süren görüşmeler yaptığını öğrendiği günden itibaren panik yaşıyor.
Arınç ve Çelik’ten üstüste gelen açıklamalar ve bunlara bazı eski bakanların da destek vermesi İsrafsaray’da şok etkisi yaptı. Avaneler, değerlendirme yaparken ‘Muhaliflerin arkasında Gül var, partiye değil size muhalifler ve başkanlığı istemiyorlar’ dediler. Gül’ü ve böyle gitmez diyen ekibi itibarsızlaştırmak için proje geliştiriyorlar. Gül bu proje kapsamında İsrafsaray’a çağrıldı. F…, ayağına çağırdığı Gül’e emir eri muamelesi yapmış oldu. Partidekilere ve tabana ‘Patron benim’ mesajı verdi. Plan tuttu. F…, Gül’e içinden geçilen sürecin kritik olduğundan bahsetti. Konuyu başkanlık sistemine getirip başkanlığın öneminden dem vurdu.
F…., Gül’den böyle bir dönemde kendisine karşı yapılacak muhalefeti ihanet sayacağını Arınç ve arkadaşlarına iletmesini istedi. Gül dış politikada yapılması gerekenleri uzunca anlattı. F… daha sonra avanelerine ‘Bu sağırı dinlerken neredeyse uyuyacaktım’ dedi.” diye yazdı.

“DAVUTOĞLU-FİDAN GÖRÜŞMESİNDEN RAHATSIZ”

Fuat Avni, Erdoğan’ın Başbakan Davutoğlu ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan “sürekli” görüşmesinden de rahatsız olduğunu öne sürdü.

Fuat Avni “F…’nin diğer korkusu Davutoğlu-Fidan görüşmeleri. Elinden gelse Davutoğlu’ndan bu yetkiyi alacak. Davutoğlu ile Fidan arasındaki her görüşmenin kendisine kelimesi kelimesine rapor edilmesini istiyor. Kendi sır küpünden korkuyor. Başkanlığa muhalif olanlarla ilgili algı operasyonu başlatılsın diye damadın kardeşi Serhat ve Varank’ı görevlendirdi. F…’nin uzun zamandır yüz vermediği Varank, trollerle muhaliflere saldırma emri alınca sevinçten ağzı kulaklarına vardı. F…’nin İsrafsaray’da kurdurduğu özel istihbarat ekibinin tek görevi muhaliflerin her adımını takip etmek, toplantılarını kayda almak. Muhaliflerle ilgili her türlü karalama kampanyasına ve algı oyununa başvurulacak. Paralel, hain ve ingiliz ajanı denilecek. F…’nin talimatıyla ‘Gül’ü nasıl itibarsızlaştırırız’ diye özel çalışılıyor. Gül’ün görüşmesini basına bizzat o sızdırdı” diye yazdı.

Editör: TE Bilişim