Fuat Avni Davutoğlu-Erdoğan anlaşmazlığındadenkleme Hakan Fidan'ın da katıldığını öne sürdü. 

 

Twitter fenomeni Fuat Avni, Saray ile Hükümet arasındaki ayyuka çıkan çekişmenin şifrelerini verdi. 

 

Saray'ın Davutoğlu'nu gözden çıkardığını öne süren Fuat Avni, tek endişenin ise "Davutoğlu ile Fidan ortaklığı ve Fidan'ın bildiği sırlar"olduğunu yazdı. 

 

Sarayın "Medya operasyonları" ile iktidarı dizayn etmeye çalıştığını anlatan Fuat Avni, "Sabah'ın merkez olarak kullanıldığını" söyledi ve ekledi: "Berat ve Serhat'ın kuşu Pelikan uçmaya başladı."   

 

Fuat Avni ayrıca Pelikan Dosyası haricinde de saldırıların devam edeceğinin sinyalini verdi. Bu bakımdan Fidan ile ilgili arşivlerin Berat Albayrak'ın kardeşine yollandığını öne sürdü. 

 

Fuat Avni bu çarpışma bağlamında, "Davutoğlu, Fidan, Mehmet Şimşek, Lütfi Elvan, Ali Sarıkaya, Hatem Ete" gibi isimlerin hain ilan edileceğini öne sürdü. 

 

Saray'da Binali Yıldırım'ın yanısıra Berat Albayrak'ın da "başbakan" olarak isimlendirildiğini ifade eden Fuat Avni, "Damat hazırda tutuluyor." dedi. 

 

Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş'un 'Başbakan olacağımıza dair söz verilmişti bizi de harcadı' dediklerini ancak bu isimlerin konuşmaya devam ederlerse iplerinin çekileceğini söyleyen Fuat Avni, "Konuşmaya devam ederlerse Akdoğan İran ajanı, Kurtulmuş paralel ilan edilecek" dedi. 

 

Ayrıca Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ilgili bir dosyanın da medyaya servis edildiğini öne süren Fuat Avni, "Bir yanda şehit cenazeleri, bir yanda Çavuşoğlu'nun golf resimleri gazete manşetlerini süsleyebilir." diye yazdı.

Editör: TE Bilişim