GAZİANTEP Ülkücü İrade Platformu Başkanı Mehmet Yahya Efe, ülkücü camianın yeni bir oluşumdan yana olduğunu belirterek, MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ’ın kongre çağrısı yapmasını ve Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmesini takdirle karşıladıklarını söyledi.
Ülkücü İrade Platformu üyeleri, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Mehmet Yahya Efe, MHP Genel Başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek kurultay çağrısı yapan Ümit Özdağ’ın davranışını takdirle karşıladıklarını söyledi. MHP’de kurultay seslerinin iyice yükselmeye başladığını aktaran Efe, şöyle konuştu:
“Ülkücü iradeye saygı gereği, il ve ilçe teşkilatlarının kapatılmasına seyirci kalmayacağını söyleyen ve kurultayın toplanmasını isteyen, Sayın Özdağ’ın bu asil tavrını destekliyor ve Milliyetçi Harekat Partisi’nin geleceğini düşünen herkese örnek olmasını diliyoruz. Sayın Ümit Özdağ, saygın bir bilim adamı, ülkemizin ihtiyaç duyduğu kaliteli bir siyasetçi ve değerli bir ülkücüdür. İlimizden aday olduktan sonraki katkıları ortadadır. Seçim sonuçları arasındaki fark bu kaliteyi ortaya koymuş, partimiz Gaziantep’ten yeniden temsil etme imkanına kavuşmuştur. Görevinden istifa ederek, kurultay çağrısı yapan Sayın Ümit Özdağ’a şükranlarımızı sunuyoruz. Bu kararına saygı duyduğumuzu ve desteklediğimizi ifade ediyoruz. Milletimiz ve partililerimiz, bu onurlu davranışı takdir etmektedir. Sayın Ümit Özdağ’ın Türk Siyasi tarihindeki yeri de aynı saygınlıkta kalacaktır. Buna inancımız tamdır. Gaziantep’te değişim hareketine omuz veren, parti yöneticileri ve delegeler olarak, Sayın Ümit Özdağ’dan en büyük dileğimiz, ülkücü hareketin bunalımdan çıkmasıyla ilgili ortaya koyduğu bu asil tavrı, Sayın Meral Akşener’le birlikte hareket ederek zirveye çıkarmasıdır. Bu sadece bizlerin değil, ülkedeki kötü gidişatın durdurulmasını ümit eden ve bunun için Milliyetçi Hareket Partisi’nin ayağa kalkmasını bekleyen kitlelerin beklentisidir.” 

Editör: TE Bilişim