ERDOĞAN, KAHRAMAN’I İSTİYOR

Başbakan Binali Yıldırım, Cumartesi günü partisinin grup Başkanvekilleriyle bir araya gelmiş ve dün de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da görüşmüştü. Erdoğan, bugün Rusya’ya hareketi öncesi havalimanında yaptığı basın toplantısında bir gazetecisin sorması üzerine “Ben de İsmail bey aday olmasından şimdi haberdar oldum” demesine rağmen, aslında İsmail Kahraman’ın yeniden TBMM Başkanlığına aday gösterilmesinin bu Erdoğan-Yıldırım görüşmesinde kararlaştırıldı.

Yarınki Meclis AKP Grup toplantısında İsmail Kahraman’ın tekrar Meclis Başkanı adayı olarak resmen açıklanması bekleniyor. AKP’li Mustafa Elitaş da, “İstişaremizi yaptık. İsmail Kahraman’ı destekleyeceğiz. Başka adayımız yok” dedi.

GÖZLER BURHAN KUZU’DA

Daha önce Adalet Bakanlığı için defalarca adı geçen ama bir türlü bu makama gelemeyen Burhan Kuzu’nun da Meclis Başkanılığına aday olmak istediği biliniyor. Hatta, Kuzu’nun adaylıkta direttiği ve AKP içinde O’nu ikna çabaları olduğu geçen günlerde haberlere de yansımıştı.

Birçok kez hayal kırıklığı yaşayan Kuzu’nun sessiz mi kalacağı, yoksa inadında devam mı edeceği yarınki grup toplantısının ardından netleşecek.

Editör: TE Bilişim