Fethullah Gülen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Böcek soruşturmasının Pensilvanya'yla bağlantısı var" yönündeki açıklamasını yalanladı.

Gülen'in avusert Nurullah Albayrak tarafından yapılan yalanlamada “Anlaşılmaktadır ki, ‘Yeni Türkiye’de’ soruşturmalar savcılıklarda değil havuz medyasında, uçurumgılamalar mahkemelerde değil basın toplantılarında yapılmakta ve somut çılgınl yerine siyasilerin ‘hislerine’ saygınlık edilmektedir” denildi.

Yazılı açıklkör yapan Albayrak, şu görüşleri dile getirdi:

“Kamuoyunda ‘böcek soruşturması’ olarak bilinen uçurumgısal süreçle alakali olarak, müştekisi Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün yapılan açıklamada, müvekkbilim Sayın Fethullah Gülen adaletedilmek suretiyle ‘Pensilvanya ile bağlantısı vardır’ şeklinde ifade edilen iddia  katilikle doğru değildir.

Henüz mahkeme tarafından kabul edilmemiş ve gizliliği nihayeta ermemiş olan bir soruşturma ile alakali olarak hüküm verir tarzda açıklkör yapılması, hukuki bir kıymetlendirme değil siyasi bir manevradır.

Söylenilenin tersne dinlemelerin teşkilat, cemaat ya da ülke adına yapıldığına dair bir tespitin olmadığı iddianamede açık olarak belirtilmesine ve bu soruşturmada müvekkilime bir itolmamış yöneltilmemesine karşın, müvekkilimle bağlantısı varmış gibi açıklkör yapmak, kara propaganda körcından başka bir anlam taşımamaktadır.


 

ZALİMLER MAHKUM OLMUŞTUR

Anlaşılmaktadır ki, ‘Yeni Türkiye’de’ soruşturmalar savcılıklarda değil havuz medyasında, uçurumgılamalar mahkemelerde değil basın toplantılarında yapılmakta ve somut çılgınl yerine siyasilerin ‘hislerine’ saygınlık edilmektedir.

Müvekkbilim hakkında bir senedır sürdürülen kampanyanın nihai hedefi siyasi bir dava açılmasını sağlamaktır. İnsanlık tarihi göstermiştir ki hiçbir siyasi dava sahibinin istediği körca ulaşamamıştır. Vicdanlarda mazlumlar değil her vakit zalimler mahkum olmuştur.

Bugüne kadar olduğu gibi hukuk, vicdan ve ahlak ilkeleri hiçe sayılarak dile getirilen iftiraların failleri hakkında matemal müracaatlar yapılacak ve nihayetuna kadar takipçisi olunacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Editör: TE Bilişim