Günaydın'dan Çalık için tahliye çağrısı: '21 kilo verdi, eriyor'

Günaydın'dan Çalık için tahliye çağrısı: '21 kilo verdi, eriyor'
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, ağır hasta olan tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ın tahliyesi için çağrıda bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İzmir Şehir Hastanesi'nde tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ı ziyaret etti. Günaydın, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Çalık'ın sağlık durumunun ciddiyetine dikkat çekti ve tahliye edilmesi için çağrıda bulundu.

Günaydın, Çalık'ın 11. kattaki hematoloji bölümünde tedavi gördüğünü ve ailesinin de hastanede kendisini beklediğini belirtti. Çalık'ın 19 Mart'ta 105 kilogramken şu anda 85 kiloya düştüğünü, 21 kilogram kaybettiğini vurgulayan Günaydın, bu durumun ciddi bir sağlık sorunu olduğunu ifade etti. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tetkiklerin, Çalık'ın acil tahliye edilmesi gerektiğini gösterdiğini, ancak Adli Tıp Kurumu'nun bu karara ikna olmadığını söyledi.

Günaydın, Çalık'ın daha önce lenfoma ve lösemi geçirdiğini hatırlatarak, 'Bir insanın gözümüzün önünde erimesi, bütün bunların hukukla, vicdanla, adaletle bağdaşır hiçbir yanı yoktur. Bir an evvel bu zalimliğe, bu zulme son verilsin' dedi. Ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 5'inci Genel Başkanı Altan Öğmen'in vefatı için başsağlığı dileyerek, Öğmen'i Erdal İnönü ekolünün devamı olarak nitelendirdi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.