~~HABERERK ANKETİ NE ANLATIYOR?

 

Tevafuk oldu Servet Avcı dün köşesinde partilerdeki yaş ortalamasını yazmış.Bu anlamda MHP de yaş ortalaması 58.Genç Türkiyemize uygun bir tablo değil kuşkusuz ama bildiğim bir şey varki bu dönem MHP çok radikal değişikliklerle herkesin dikkatini çekecek çalışmalara çoktan başladı bile...

 

 

Bir aydır haber erk olarak MHP İstanbul da yapılacak ilk genel seçimlerde kimleri mecliste görmek istersiniz diye sorduk.Bazı isimler yarışa sonradan katıldı ama süre açısından zaman olduğu için herkesin bu imkandan faydalanması mümkün.


Açık söyleyeyim birkaç aday için casus yazılımla hileli yollardan oylarının artırıldığını biz yakaladık, bunların ismini yazmamakla beraber,gerekirse açıklayacağımızı da bilmelerini isterim.


Anketi sizler nasıl okursunuz bilmem ama ben bazı isimlerin öne çıkmasını tabanımızın bir talebi olarak değerlendirirken daha sonra ilk on başarılı ismi yeniden anketle değerlendireceğiz. Ben hali hazırda devam eden anketimizde camiada ismi çok bilinmeyen ama iki, üç dönemdir vekil olan,yada MYK olarak veya çeşitli görevlerde bulunmuş medyatik tanınan isimleri geçmiş olmalarını manidar buluyorum.


Buradan değişim talepleri, yeni yüzler, genç dinamik kadro talepleri olarak değerlendirilecek mesajlar alınabilir. İsmail Altun, Nalan Erbaş,Ahmet Baykan,Recep Canpolat,Rauf Kaleci,Adnan Akıncı,Sabri Şenel isimlerin talepleri olmadan,bir açıklama dahi yapmadan çok oy almaları analize muhtaç bir konudur.Bu daha çok parti büyüklerine düşen bir iştir.Biz ülkücü kamuoyunun talep ve görüşlerini yazar,yorumlar açıklarız.

Tahminim odur ki Sn. Genel Başkanımız kendine ve partiye yük olmuş, yorulmuş, eskimiş, yıpranmış isimleri bu sefer farklı yerlerde değerlendirecek partide temel değişiklikler yapacaktır. Bu illerde yapılamalarla da işaretini vermiş bir husustur. Biz ne yapacağız? Günü geldiğinde partiye özellikle Marmara bölgesinde kendinden başka kimseye bir hayrı olmayanları açıkça ilgili yerlerin görmesini sağlamayı görev bileceğiz.

 


Parti faaliyetini sadece genel başkanımızın yanında poz vermek, basına çıkacak cenaze ve protokollerde boy göstermek sananları herkesin bilme hakkı vardır bilincini doğal olarak ülkücü kamuoyu ortaya koyacaktır.