Aralarında Türk kökenli bir ismin de olduğu Hollanda vatandaşlarının Suriye'de cihat için savaştığı resmi makamlar tarafından doğrulanırken Özgürlük Partisi bu isimlerin vatandaşlıktan çıkarılmasını istedi. Parti, Hollanda'nın Türkiye'yle ilişkilerini de gözden geçirmesini istedi. Partili milletvekili Raymond de Roon "Türkiye'deki Patriot füzeleri Erdoğan'ın radikal, provokasyon politikasına destek görevi yapmamalı" derken iktidara şunları sordu:

"Türkiye'nin ulusal istihbarat teşkilatını Suriye'deki cihadı organize etmek için kullandığını ne zamandan beri biliyordunuz?

Bunlara destek veren Türkiye Başbakanı Erdoğan ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan için uluslararası hukuk çerçevesinde soruşturma başlatılması konusunda hemfikir misiniz?

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na bu konuda neden açıklama yapmadığını soracak mısınız? Gerek NATO gerekse uluslararası kurumlar aracılığıyla Türkiye'nin cihatçılara verdiği desteğe dikkat çekmek için çağrıda bulunmaya hazır mısınız? Değilseniz, neden?"

Editör: TE Bilişim