İşte Muhalefet partilerinin tepkileri:

CHP’Lİ İNCE: ‘VEKİLLİK YERİNE, TV YORUMCULUĞUNDAN İSTİFA ETSEYDİ DAHA İYİ YAPARDI’

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ise, Hakan Şükür’ün partisinden istifası konusunda, “parti yerine televizyon yorumculuğundan istifa etse daha iyi ederdi” dedi.

İnce, Hürriyet’in sorusu üzerine, Şükür’ün TV’de ücret karşılığı yorumculuk yaptığını hatırlatarak, “ben daha önce Balgat’ta bir lisede fizik derslerine girmek için TBMM’ye başvurdum. Ücret de talep etmeyeceğimi açıkladım. Ama bana milletvekili derse giremez diye izin vermediler. Hakan Şükür’ün ise televizyonlarda ücret karşılığı yorum yapmasına izin verdiler. Ben hayır işi yapacaktım, o kendine kazanıyor. Bence asıl önemli olan nokta bu. Partisinden istifa edeceğine, televizyon yorumculuğundan istifa etse daha hayırlı bir iş yapmış olurdu. Millete daha iyi hizmet ederdi.”

MHP’Lİ VURAL: ‘AÇIKLAMASINDA TAVRINI ORTAYA KOYMUŞ’

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Hakan Şükür’ün AKP’den istifası konusunda “bizim bir değerlendirmemiz olmaz” dedi. Şükür’ün, istifa açıklamasına atıfta bulunan Vural, “saten kendisi de açıklamasında tavrını ortaya koymuştur” diye konuştu. Vural, “siyasi partilerden birinden bir istifa olmuş. Bizim bu konuda bir değerlendirmemiz olmaz” dedi.

İDRİS BAL: TEBRİK EDİYORUM

Geçtiğimiz günlerde AKP’den istifa eden Kütahya Milletvekili İdris Bal da twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hakan Şükür kardeşimin açıklamasını ve istifasını tebrik ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim