Hakan Ünser'in açıklaması şu şekilde;

"İYİ Parti’ye Gönül Veren Türk Milliyetçisi Kardeşlerim,

Bildiğiniz üzere partimiz bünyesinde seçim sonuçlarının kesinleşmesinden bu yana inkar edilmez bir kaynama var. Temmuz sonunda yapılacak toplantıyı bekleyen üst yönetimin henüz bir yol çizmemiş olması, artık genel başkan yardımcısı seviyesine kadar çıkan bir dizi istifayla birleşince partinin geleceğine dair kitlemizi haklı olarak kaygılandırmaya başladı.

Şahsen sorunun kişilerle ilgili olmadığını düşünüyorum. Örgütlenmelerin birlikteliğini ve uyumunu yalnızca tüzükler ve hiyerarşik görevlerle sağlamak mümkün değildir. Örgütlenmeler, üyelerinin homojenleşmesini sağlayacak bir ideolojiye, bu ideolojinin pratikte uygulanmasını sağlayacak bir doktrine ve bu iki dayanak noktasına uyumlu bir şekilde tesis edilmiş kurum kültürüne ihtiyaç duyarlar.

Partinin kuruluşundan beri bu üç sacayağının medeni, şehirli ve özgürlükçü; hülasa yeni bir milliyetçilik üzerine oturtulması gerektiğini düşünüyorum. Partide bu namuslu milliyetçiliğin temsili için bir bileşen olarak yer alıyorum.

Mevcut manzaranın müsebbibi, bu milliyetçi anlayıştan kaçınılması ve yeteneği önceleyen, eski siyasetin hastalıklarını taşımayan bir kurum kültürünün tesis edilememesidir. 

Buradan hareketle, 20 Temmuz’da başlayacak toplantımızda son defa ve ısrarlı bir şekilde bu görüşü dile getireceğim. Sizlerin ve bizim emeğimizin kifayetsiz muhterisliğe, kimliksizliğe, acemilik ve yılgınlığa kurban edilmemesi için hala mücadele imkanı, alanı ve gereği vardır. Sizleri de, olması gerektiği gibi proaktif davranarak partiye sahip çıkmaya, sorunlara neden olanların uzaklaştırılmasını sağlamaya davet ediyorum."
 

Editör: TE Bilişim