Şimdi burada CHP, anti demokrasiye karşı neşter vurdu" diyen, İYİ Partili Halaçoğlu, "CHP’li arkadaşlarımız demokrasi adına partilerinden istifa ettiler ve İyi Parti'nin Meclis’te gurup kurmasını garantiledi. Şu anda İyi Parti’nin seçime girmemesi gibi bir şey olamaz” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın, İYİ Parti’nin bir sonraki seçimlere hazırlanması yönünde yaptığı açıklamayı hatırlatan Halaçoğlu, “El mi yaman, bey mi yaman herkes anlasın. Elitaş’a, Bahçeli’ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyurulur. Şimdi hereksin uykusu kaçacak” diye konuştu.

Halaçoğlu, Genel Başkan Akşener’i 100 bin imza toplayarak cumhurbaşkanlığına aday göstereceklerini belirterek T24’ten Hülya Karabağlı'ya değerlendirmelerde bulundu.

"YSK'NIN NE YAPACAĞI BELLİ DEĞİLDİ"

"Yargıtay cuma günü akşam üzeri seçime katılabileceğimize dair resmi belgeyi gönderdi. Buna rağmen YSK, cumartesi günü yaptığı gayri resmi oylamada bir üye yoktu ve oylamayı pazartesi gününe aldılar. Buradan ne çıkacağı da belli değil. Oyun oynuyorlar.

"24 HAZİRAN OLMASININ SEBEBİ İYİ PARTİ"

Seçim tarihini 24 Haziran’a alınmasının sebebinin de İYİ Parti olduğunu dünya alem biliyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin beyanatlarına bakın, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın beyanatlarına bakın, bir daha sefere diyerek kulakları ağızlarına varıyordu. Karşılarındaki aptal mı? Mademki bizden korkuyorlardı, o zaman seçime girme mecburiyetimiz vardı. Şimdi, CHP burada demokrasizleşmeye neşter vurduğu açıkçası. CHP’li arkadaşlarımız bu demokrasi adına partilerinden istifa ettiler ve bizim gurubumuzu garantilediler.

Anti demokrasiye karşı neşter vurdular. Şu anda İYİ Partinin seçime girmemesi diye bir şey söz konusu değil. Ama biz yine de 100 bin imza ile genel başkanımız Meral Akşener’i cumhurbaşkanlığına aday göstereceğiz. 

"YARIN NE YAPACAĞINI KESTİRMEMİZ MÜMKÜN MÜ?"

Bizim seçime girmemizi Yargıtay gibi bir yüce mahkeme kabul emesine rağmen, YSK hala direniyor. Bu ne demektir, iktidarla birlikte hareket eden bir seçim kurulu demektir. Bu seçim kurulunun yarın ne yapacağını kestirmemiz mümkün mü? Çünkü bunu, kanunsuzluğu, Anayasa oylamasında gösterdiler. Yeni bir kanunsuzluk yaptıkları takdirde kim engel olacak kimse. O nedenle bu işin garantisi buydu."

"ŞİMDİ HERKESİN UYKUSU KAÇACAK"

 "Son anda olan bir şey. Yani YSK’nin böyle yapması üzerine, demokrasi adına yapıldı. Seçime katılması için riske etmeden iyi bir çözüm bu. El mi yaman, bey mi yayan herkes anlasın. AKP’li Elitaş’a, Bahçeliye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a duyurulur. Şimdi herkesin uykusu kaçacak."

Editör: TE Bilişim