Şu an siyasi kulislerde konuşulan iddia ise MHP`yi paramparça yapacak nitelikte. Mhp Bafra’ da üçüncü parti olma yolunda hızla ilerliyor.  Nusret Seven’in aday yapılmaması ile birlikte Bafra ikinci şoku yaşıyor.

Hasan Aslan bağımsız ya da Demokrat Parti`den aday olmayı düşünüyor.

Yapılan görüşmede Hasan Aslan, bağımsız adaylık iddiasını inkar etmedi. Aslan, “şu an çok üzgünüm ve düşünüyorum. Ben kamuoyu anketlerinden sürekli birinci çıktım. Birinciyi, ikinciyi değil anketlerden dördüncü çıkanı aday gösterdiler. Yapılacak en son kişi Bafra’ da aday olmuştur.” Diyerek tepkisini ortaya koydu.

Hasan Aslan`ın “bağımsız adaylık” kartını göstermesinin MHP oylarını ciddi oranda böleceği ve bu düşüncenin sadece intikam duygusu içerdiği, Genel Merkez tarafından aday gösterilen Özgür Topkaya`yı hezimete uğratma planı olduğu iddia ediliyor.

Öteki iddia ise Hasan Aslan`ın ne olursa olsun Ülkücü düşüncenin dışına çıkmayacağı bu adımı Özgür Topkaya listesinden her yönü ile güvenceler almak amacı ile attığı şeklinde.

Hangi iddia doğru olursa olsun Hasan Aslan hala marka değerini koruyor ve gücünün farkında. Bağımsız aday olduğunda, “Kendisine yanlış yapıldığı” düşüncesi ile binlerce kişinin arkasından gideceği hesaplanıyor.

2 Dönem Belediye Başkanlığı yapan, Şükrü Neiş`e ve Zihni Şahin`e karşı seçim kaybeden Hasan Aslan`ın tekrar aday adayı olup olmayacağı merak konusuydu.

Hasan Aslan 3 Haziran 2012 tarihinde Bafra Haber`e yaptığı açıklamada aday adaylığı sinyallerini şu şekilde vermişti: 

“Bafra Belediye Başkanlığına Aday olma gibi bir düşüncem yok. Ha! Çok istiyorlarsa Bafra Belediyesine, gerekirse aday da olurum. Bu sürecim kimseyi ilgilendirmez. Benim hakkım olduğu gibi her vatandaşımızın da hakkı vardır. Beni bu konuda zorlamayın.  Bafra için biz yeri geldi taşın altına elimizi de koyduk, gövdemizi de koyarız.”

Bafra’ da önümüzdeki günler çok şeye gebe olacak gibi gözüküyor… 


Bir yıl önce aday adayı olacağına dair işaretleri veren Hasan Aslan, Aday adaylığı kampanyası döneminde de aktif çalışma yapmamış sadece ilçe başkanlığına bir dilekçe vererek aday adaylığını açıklamıştı.


Bafrahaber.com

Editör: TE Bilişim