Öcalan'ı ziyaret etmek için yarın İmralı'ya gitmesi beklenen HDP heyeti, bir değişiklik yaparak bugün İmralı'ya gitti. HDP'nin genişletilmiş heyetinde bu kez Hatip Dicle de yer aldı.

Kobani eylemleriyle kesilen HDP heyetinin İmralı ziyaretleri yeniden başladı. 30 Kasım Pazar günü Öcalan'la görüşmesi beklenen HDP heyeti, son anda bir değişiklikle İmralı'ya bugün gitti. HDP heyetinde yer alan HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ile HDP İstanbulMilletvekili Sırrı Süreyya Önder'in yanı sıra heyete yeni bir isim eklendi. HDP'nin İmralı ziyaretinde genişletilmiş heyete Hatip Dicle ilk kez katıldı.

Geçtiğimiz günlerde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı’ya gidecek HDP heyetinde DTK Eş Başkanı Hatip Dicle’nin de yer alacağını belirtmişti

4 SAAT GÖRÜŞTÜLER

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Hatip Dicle'den oluşan İmralı Heyeti bugün İmralı'da Öcalan'la 4 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Heyet, saat 16:00 itibarıyla Ada'dan ayrıldı.

Editör: TE Bilişim