AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, gündemdeki gelişmeleri NTV yayınında değerlendirdi...

Başbakan Erdoğan ve yandaş medya "paralel devlet" söylemiyle Cemaat'i işaret ederken, Hüseyin Çelik "bu iddialar gülünç" dedi.

"PARANOYALARI BIRAKALIM"

Cemaatle hükümet arasında çatışma olduğu iddialarını yorumlayan Çelik, "Cemaatin bir kaydı mı var? Yıllardır bu paranoyayla yaşadık. İnsan kendisine ait olan bir şeyi ele geçirir mi? Şu ele geçiriyor, bu ele geçiriyor. Kamuda çalışan solcu insanlar var mı, ülkücü insanlar var mı? Var. Oraya sızmış, buraya sızmış bu su mu, nem mi? Kamu personeli nasıl alınıyor; belli. KPSS sınavı var. Bu insanların yüz kızartıcı suçu yoksa, engel yoksa biz onların vicdanına hafiye kulağı dayayarak atayamayız. Cemaat devleti ele geçirmiş, devlete sızmış bunlar kargaları güldürür. Bu paranoyaları bir tarafa bırakalım" dedi.

"YASAYI KULUÇKAYA OTURTMASI GEREKMİYOR"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün MİT Yasası'nı aynı gün onaylamasıyla ilgili konuşan Çelik, "Cumhurbaşkanı hemen onayladı dendi. Ahmet Necdet Sezer, engelleme çabasının devamı olarak 15 gün bekletiyordu. Bu süre bütün kanunlar için kuluçka süresi değildir. Zaman kaybettirmenin kimseye faydası yoktur. Detaylı bir kanun gelir. Cumhurbaşkanı bunu uzun boylu inceleyebilir. Bir maddelik meselede 15 gün kuluçkaya oturtması gerekmiyor" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim