Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, partiden ayrılan milletvekilleriyle ilgili AK Parti Genel Merkezi ve Başbakanlık’ta ‘montaj’ kaset çalışmaları yapıldığına dair duyumlar aldığını söyledi.

Görevden alınmasında Öcalan’ın etkili olduğu iddiasını doğrulayan Şahin, açlık grevlerinin ise AKP yönetimindeki ‘dar oligarşik yapının’ akıl hocalığıyla uygulamaya konduğunu anlattı. Şahin, “Amaç, Öcalan’ı yeniden gündeme getirmekti ve başarılı da oldular.” dedi.

 

İdris Naim Şahin, Kaset iddialarıyla ilgili şunları söyledi:

 “İstifa mektubumda neden ayrıldığımı açık açık belirtiyorum. Devletin kuralları üzerinde sapmalar var ve bu da hükümet üzerinden oluyor diyorum. Başkan adayı olamayınca diyor. Maalesef meydanda yalan söyledi. Bu bir yalandır. Ve her yalan sahibinin boyu kadardır. Benim bu yönde ne sözlü ne yazılı talebim olmamıştır. İspat etsin. Sonra da ‘kaseti var’ diyor. Hangisi doğru? Başbakan önce buna karar vermeli. Bugünlerde şantaj kasetleriyle çok meşgul sanırım Sayın Başbakan… Pensilvanya diyor, paralel devlet diyor… Ne böyle bir kaset vardır, ne de şantaj vardır. Biliyorsa Sayın Başbakan bunu ilgili savcılığa bildirsin. Yoksa bir suçu gizliyor demektir. Tamamen yalandan ibarettir. Ancak ben şunu söyleyeyim; ben ve diğer partimizden ayrılan milletvekilleriyle ilgili olarak, Başbakanlık’ta ve parti genel merkezinde bir dublajlama, bir montajlama faaliyeti içerisinde bulunulduğunu duydum. Duyum yanlış olabilir, doğru olabilir. Ayrılan vekillerle ilgili kaset üretme çabasının olduğunu duydum. Kastedilen bu mudur değil midir onu da bilmiyorum.”

Editör: TE Bilişim