Özkes, “İmam intihar ediyorsa cemaat ne yapmaz?” dedi.

Diyanet’in keyfi uygulamaları ve siyasilerin atamalardaki etkisinin din görevlilerini intihara götürdüğünü iddia eden CHP’li Özkes, “İmam intihar ediyorsa cemaaat ne yapmaz?” dedi

CHP İstanbul Milletvekili eski müftü İhsan Özkes, son yıllarda imamların intihar ettiğini ya da intihara kalkıştığını savunarak, “Bu devirde imam intihar ediyorsa cemaat ne yapmaz?” dedi. Özkes, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, bu haftanın, Camiler ve Din Görevlileri Haftası olduğuna işaret etti. Diyanet’in keyfi rotasyonları, adaletsiz uygulamaları, siyasilerin atamalardaki etkisinin, son zamanlarda din görevlilerini intihara kadar götürdüğünü savunan Özkes, son yıllarda intihar eden, intihara kalkışan imamların bulunduğunu söyledi.

Görülmemiş olaylar

İslam tarihinde görülmemiş, duyulmamış olayların AKP iktidarı döneminde yaşandığını ileri süren Özkes, “Türkiye’de her gün yaklaşık 10 kişi intihar ediyor. Halkın psikolojisi bozuldu” dedi. Samsun Müftüsü’nün, “18 yaşındaki bir delikanlının zinasını hoş karşılıyor, karşı çıkmıyor da 17 aylık bebeğe tecavüz edildiğinde karşı çıkıyorsak, bu bir timsahın gözyaşları” dediğini ifade eden Özkes, “Bu sözleri bonzai içen bir genç söylemiyor, bir IŞİD militanı da söylemiyor. Bu sözleri 19 Mayıs’ta Atatürk’ün ayak bastığı Samsun’un müftüsü söylüyor. Zırva, tevil götürmez” diye konuştu. Özkes, Erdoğan’ın, 12 Ekim’de Gümüşhane’de miting yaptığını anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Malatya’dan Gümüşhane’ye Erdoğan’ı korumak için polisler geldi. Miting sonrası polisleri tekrar Malatya’ya götüren otobüs kaza yaptı, 3 polis şehit oldu. Erdoğan’ı polisler korudu ama Erdoğan, polisleri koruyamadı. Erdoğan, köşküne döndü ama polisler evlerine dönemedi. Ne olurdu polisler geceyi Gümüşhane’de geçirip, dinlenip, öyle dönselerdi? Ya da Malatya’dan Trabzon’a havayoluyla gidip gelselerdi. Hz. Muhammed, ‘sebep olan, yapan gibidir’ buyurmuştur.” 

Ortada bir oyun var

Özkes, AKP’nin Meclis gündemine taşıdığı yeni yargı düzenlemesine de sert tepki göstererek “Allah bunların şerrinden korusun” dedi. Türkiye’de toz duman şeklindeki bir anlayışa doğru gidildiğini belirten CHP’li Özkes, ortada bir oyun olduğunu söyleyerek “Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı makamına çıkana kadarki yasalar farklı. Cumhurbaşkanlığı makamına oturduktan sonraki yasalar tersine dönmeye başladı. Demek ki, burada maksat bu zatı muhteremi o makama oturtmakmış” diye konuştu. Özkes, bu yıl da 10 Kasım’da Eminönü Yeni Cami’de Atatürk ve silah arkadaşları  için mevlit okutacağını kaydetti. (Yeniçağ Gaz.)

Editör: TE Bilişim