Seçime 2 günden daha az bir süre kala, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Ankara'nın Tandoğan meydanında konuşuyor. Yoğun bir katılıma sahne olan mitingte Muharrem İnce, Erdoğan'a seslendi. Televizyonda yayına çıkma konusundaki teklifini sürdürdü, mitingini iptal edebileceğini açıkladı.

İnce'nin konuşmalarından satır başları:

''Okullarımız nitelikli niteliksiz diye ikiye ayrılmayacak. Tarımda dışa bağımlılığı kurtaracağız.Bütün bunları yapabilmek için bir yorgun adama değil, taze kana ihtiyaç var.

2002’de 3 Kasım’da ilk milletvekili olduğumda Erdoğan genel başkandı. Parti genel merkezine gitti. Erdoğan kürsüde, şöyle diyor: ‘’Artık yeni bir dönem başlıyor, vekiller lojmanda değil halkın arasında oturacak.’’ Gitti kendisi Keçiören’de subay evlerinde bir apartman dairesinde oturdu, iyi dedik güzel. Sonra bir baktık, Çankaya köşkünü de beğenmedi, 1150 odalı saray yaptırdı kendine, o da yetmedi. İstanbul’da 5 saray yaptırdı, Marmaris’te 300 odalı saray yaptırıyor.  Sarayperespt, sarayperest. Allah’ın izni milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı olduğumda o sarayı engellilere vereceğim.

Bu artık halkın adamı değil, insanlara tepeden bakan birisi. Kardeşim dediklerinden yanında kimse yok. Rizeliyim diyor, rize çayını beğenmiyor. Kilosu 4500 TL olan beyaz çay içiyor.

2002’deki Erdoğan değil artık o, yorgun Erdoğan, heyecansız Erdoğan. İnsanlara tepeden bakan bir Erdoğan. Her şeyi bilen bir Erdoğan.

Uydurdukları bir yalan var. Bazı yardımları kaldıracakmışım. Bakın söylüyorum, bir doğum yardımı, iki gebelik yardımı, üç dul maaşı, öğrenci yardımı, kaymakamlık bursu, yoksullara kira yardımı, engelli bakımı yardımı, fakir muhtaç yardımı, 81 milyonun huzurunda söz veriyorum. Bu yardımlara asla dokunulmayacak. Temmuz’un sonuna kadar 100’er lira zam yapılacak, söz.

Buradan söz veriyorum, pasoligi hemen kaldıracağız, hemen. 100 gün içinde Suriye’ye büyükelçi atayacağız. 4 milyon Suriyeliyi davulla zurnayla memleketlerine göndereceğiz. Bağımsız ve etkin bir yargı için gerekenleri yapacağız. Askeri okullarda FETÖCÜ var diye kapattılar. Peki Türkiye’deki hakimlerin üçte biri FETÖCÜ, o zaman hukuk fakültelerini de mi kapatacağız? Başta kuleli olmak üzere askeri okulları açacağız, söz.

Bu Erdoğan niye saçmalıyor diyorum, bu kalabalığı görünce kim saçmalamaz?

Soğan doları geçmiş, hala ustayım diyor.

Şimdi arkadaşlar arkadaşın sarayı ne tarafta kaldı? Erdoğan ''Diyorsun ki ben liderim, bana da çırak diyorsun. Bak Erdoğan yarım akşam son akşam, Erdoğan, cesaretin varsa yüreğin varsa bilgin varsa gel yarın akşam çık televizyona karşıma. Akşam üzeri olur. Yani bak sana son teklifim, büyük İstanbul mitingim var. Ankara'da olmuş 2 milyon kişi, İstanbul'da 5-6 milyon mu olur bilmiyorum. Bak yarın mitingimi bile iptal ederim senin için. Gel yarın çık televizyona karşıma, tartışalım.''

Editör: TE Bilişim