Balıkesir Milletvekili  İsmail Ok basın toplantısında şunları söyledi.

Ülkemizde işsizlik ve ekonomik sıkıntıların zirveye çıktığı, eğitim ve tarımın yerle bir edildiği, adaletin yok edildiği ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin tarihinin en büyük iç ve dış tehditleri ile karşı karşıya olduğu bir süreçte;

‘Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethi esnasında papazların meleklerin cinsiyetini tartıştığı gibi maalesef haftalardır ülkemizin birinci gündemi de baskı ve tehdit ile AK Partili belediye başkanlarının istifaya zorlanması olmuştur’’

Türkiye Cumhuriyeti devleti bir hukuk devleti olduğuna göre AK PARTİ diğer partilerde olduğu gibi parti tüzüğüne ve ilgili kanunlara göre istediğini belediye başkanı adayı gösterebilir.

Partilerin gösterdiği adaylar seçildikten sonra artık o şehirde yaşayan herkesin belediye başkanıdır.

Hukuk devleti olduğumuza göre ilgili kanunlarda belediye başkanlarının nasıl açığa alınacağı ve belediye başkanlarının görevinin nasıl sonlandırılacağı bellidir.

İlgili belediye başkanlarının hakkında soruşturma açıldıktan sonra;

‘’Delilleri yok etme, gizleme veya değiştirme, tanık , mağdur veya başkaları üzerinde baskı yapma ihtimali olursa görevden el çektirilebilir’’

Siz Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuyorsunuz. Herhangibi suç isnadın da bulunmuyorsunuz. Ama istifa baskısı yapıyorsunuz.

Bir gazetecinin ‘’ilgili belediye başkanları istifa etmekte direnirse ne olacak’’ sorusuna;

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan;

‘’Ben arkadaşlarımızın öğle bir yola tevessül etmelerini düşünemem, düşünmekte istemem. Çünkü onun neticesi ağır olur’’ demiştir.

Buradan milletimiz adına soruyorum;

-Elinizde suç işlediklerine dair bir belgemi var ?

-Eğer belge varda savcılığa bildirmiyorsanız TCK’NIN 278.maddesine göre suçu bildirmeme suçu işliyorsunuz. Ve kanunlara da uymuyorsunuz demektir.

Belediye başkanı parti disiplini açısından bir suç işlerse partiden ihraç edebilirsiniz. Ancak kişinin belediye başkanlığı bağımsız olarak devam eder.

Belediye başkanlığının ne şekilde sona erdirileceği 5393 sayılı belediye kanununda ve diğer ilgili kanunda çok net bir şekilde açıklanmıştır.

İstifası istenen başkanlardan;

-Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i günahım kadar sevmem.

-Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip UĞUR ise 2014 yılı yerel seçimlerinde rakibimdi. Özellikle AKPARTİ liler başta olmak üzere Sayın Edip UĞUR’un FETÖ den açığa alınması yönünde Balıkesir’de büyük bir kamuoyu oluştu. İyice psikolojisi bozulan Sayın Uğur, AK PARTİ İl Başkanlığının bayramlaşma programında kameraların önünde , kendi partililerine şe…sizler demiştir. Balıkesir kamuoyunu yönlendirerek gündemi değiştirmek isteyen Sayın Uğur oğlunun televizyonunda danışmanlık adı altında Büyükşehir Belediyesinden maaş alan gazetecilere şahsımın FETÖCÜ olduğunu ima eden programlar yaptırmıştır. Herkesin birbirini çok iyi bildiği Balıkesir’de hayatı boyunca Türk Milliyetçiliği ülküsüne hizmet etmiş olan şahsıma yaptırılan bu çirkin iftiralara hiç kimse inanmadı, aksine Balıkesir’in dağında taşında Sayın UĞUR’ un FETÖ den tutuklanacağı dalga dalga bütün Balıkesir’e yayıldı.

2009-2014 yılları arasında Balıkesir il belediye başkanlığı yapmış biri olarak;

-Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Edip Uğur başta olmak üzere, belediye başkanlarının istifaya zorlanmalarını hukuk adına şiddetle kınıyorum.

-Hukuk devletinde intikam duygusuyla hareket edilemez. Bizlere en büyük iftiraları atanların ve zulmedenlerin hakkını ve hukukunu da savunuyoruz. Herkes için adalet diyoruz.

-Hani Milletin iradesinin üzerinde bir irade yoktu?

-Artık sözde Yeni Türkiye’de seçimle gelen seçimle gider diyordunuz?

-Bir muhalefet lideri; ‘’Cumhurbaşkanı ya Anayasal sınırlarına çekilmeli yada Anayasa değiştirilmeli’’ diyerek koskoca ülkeyi 16 Nisan’da Referanduma götürdü ve Anayasa Cumhurbaşkanına uyduruldu. Fakat görülüyor ki Cumhurbaşkanı yine kanunlara uymuyor, tehdit ile seçilmiş Belediye Başkanlarını istifaya zorluyor. Şimdi ne olacak?

Yine biri çıkıp AK PARTİ Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı kanunları çiğniyor diyerek Parti Genel Başkanlarına ve Cumhurbaşkanına Belediye Başkanlarını görevden alma yetkisi verilmesi için tekrar referanduma gidilmesini mi isteyecek mi?

16 Nisan referandumu ve metal yorgunluğu gibi nedenlerle Belediye Başkanlarının istifalarının istenmesine milletimiz inanmamaktadır. Milletin aklı ile alay etmeyiniz. İstifa eden ve istifası istenen bazı belediye başkanlarının şehirlerinde referandumda rekor düzeyde EVET oyu çıktı.

Hukuk devletinde olmayan komik nedenlerle Belediye Başkanlarının istifaya zorlanmasına Türk Milleti inanmamaktadır. Milletin aklıyla alay etmekten vazgeçin.

Bu istifalar ile ;

Büyük ve kirli yolsuzluklar mı örtülmekte ?

Yoksa FETÖ örgüt bağlantıları mı gizlenmek isteniyor ?

İlgili Belediye Başkanlarının suçları varsa derhal suç duyurusunda bulunmalısınız ve her kim ne suç işlediyse Türk Adaleti karşısında hesabını vermeli!

Türkiye aşiret devleti değildir. Türkiye hukuk devletidir ve herkes kanunlara uymak zorundadır. Hukuk dışı yollarla baskı ve tehdit ile Belediye Başkanlarının istifaya zorlanmasını demokrasi ve hukuk adına yüksek sesle haykırarak kınıyorum.

Herkes için hukuk, herkes için adalet istiyoruz. Seçimle gelen seçimle gider.

‘’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.’’ Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK

Editör: TE Bilişim