Ümraniye İlçe Başkanı Adnan Çakıroğlu İsmail Türk'ün ihracı için gerekli hazırlıkların yapıldığını Temmuz 2017 açıklamıştı.

Bilindiği üzere İsmail Türk, MHP lideri Devlet Bahçeli ve parti yönetimine eleştirilerini, 2006'dan itibaren en yüksek perdeden dillendiriyordu. Muhalefetin en dikkat çeken isimlerinden biri haline gelmişti.

İstanbul İl Yönetimi disiplin kurulu kapama işlemiyle ortadan kalktığı için disiplin süreci başlatamamıştı.

İl kongresinin yapılıp yetkili organların yeniden işler hale getirilmesi ardından İstanbul'da ihraçlar için düğmeye basılmıştı. İlk olarak Ümraniye ilçe Başkanı Adnan Çakıroğlu'nun İsmail Türk için hazırladığı dosya işleme kondu.

MHP İstanbul İl Disiplin Kurulu Başkanı Av. Fatih Sayın imzalı davetiyede " İlgi yazı ile, parti tüzüğümüzün 78/4 maddesi ve ilgili maddelerinde yer alan eylem ve davranışlarda bulunduğunuz iddiası ile 02/10/2017 tarihinde hakkınızda disiplin soruşturması başlatılmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi tüzüğü uyarınca savunma hakkınız bulunmaktadır.

Olayla ilgili olarak savunmanızı sözlü ya da yazılı olarak (tebliğ aldığınız tarihten itibaren 15 gün içinde) yapmanızı aksi halde, savunma hakkınızdan vazgeçmiş sayılacağınız ve hakkınızda mevcut delillere göre soruşturma raporu düzenlenerek karar verileceği hususunu önemle bildirir, bilgilerinizi rica ederim." denildi.

Editör: TE Bilişim