İstanbul Baro Başkanı Av. Durakoğlu, "Siyasal iktidar kendi içerisinde bir siyaset projesi üreterek başaramayacaklarını, yargıyı bir araç olarak kullanarak başarmaya yöneldi" diyerek yargı üzerinde baskı olduğunu söyledi.

Durakoğlu, "Hiç kuşku yok, bu siyasal iktidar FETÖ'yü doğurdu, bu siyasal iktidar FETÖ'ye yardım etti falan değil FETÖ ile iktidar paylaştı. O iktidar paylaşımı çok net bir şekilde gözüküyordu. Zaten kendileride ne istediler de vermedik yada kandırıldık cümleleriyle her şeyi açıklıyorlar" dedi.

İstanbul Baro Başkanı Durakoğlu, darbe davalarına girmesi yasaklanan ve gözaltına alınan avukat Kemal Uçar ile ilgili de açıklama yaptı. Durakoğlu, "Avukatlar üzerinde baskı oluşturarak olağanüstü dönemlerin kendileri tarafından daha rahat aşılacağını düşünen bir siyasal iktidar ve mahkemeler var" diye konuştu.

Harbiyeli öğrencilerin müebbet ile yargılanmasıyla ilgili de çağrı yapan Başkan Durakoğlu, "Yürek yaralayıcı bir tablo. Bu kadar genç çocukların askerlik sistemi içerisinde emir komutayı düşündüğünüz zaman hangi nedenlerle kışladan çıkarılmış olurlarsa olsunlar, emir komutadan hiçbir şekilde ödün verilemeyeceği düşünüldüğünde bir emirle gidilmiş olması karşısında yapacakları hiçbir şeyin olmadığı gerçeğinin değerlendirilmesi gerekir. Bu yaştaki çocuklar için onların yeniden kazanılmasına dönük bir rehabilitasyon uygulanmalı" dedi.

Editör: TE Bilişim