Cemaat ile Hükümet arasındaki kavga Ak Parti'de istifaları da beraberinde getirdi. İdris Bal'la başlayan istifalar furyası İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ve Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin   ile devam etti.

Ak Parti Ankara milletvekili Haluk Özdalga, İzmir Milletvekili Ertuğurul Güney ve Erdal Kalkan ihraç istemiyle Disiplin Kurula'na sevk edilmesinin ardından 3 vekil de partisinden istifa etti.

YÖNETİCİLERE DOĞRUYU SÖYLEMEYE ÇALIŞTIK

Ertuğrul Günay istifa gereçkesinde 
"Aklın ve ahlakın emrettiği doğrultuda, yöneticilere doğruyu söylemeye çalıştık. Ama dün akşam MYK ve Sayın Genel Başkan, bizim vermekte zorlandığımız bir kararı teşvik ettiler. Parti ciddi ithamlarla karşı karşıyayken, o ithamlara partinin maruz kalmasına sebep olan insanlara, 10 gün tahammül gösterip, aklı zorlayan destek verilirken, bütün söylemi akla davet olan arkadaşları dün akşam disiplin kuruluna sevk ettiler. Bizim zor verebileceğimiz bir kararı, arkadaşlar bu tavırlarıyla kolaylaştırmış oluyorlar" derken İzmir Milletvekili Erdal Kalkan ise, "Siyasi partiler kimsenin babasının çiftliği değildir. Hele Sayın Tayyip Erdoğan'ın değil, onlar milyonlarca insanın yarattığı sosyal varlıklardır. Hükümet ve iktidar ve parti disiplini yolsuzlukları, hırsızlıkları, soygunu engellemek için vardır. Bu iş burada bitmez. Yüce Halkımız herşeyi görüyor. Hakem halkımız olsun. Kurtuluş savaşı yapan bu halk bunu da çözer. Kalkınma Partisinden istifa ediyorum. Biliniz ki dünya dönüyor halkımızda aptal değil, yolunuz kapalıdır."

Dersane tartışmaları başladığının hemen sonrasında Haber Kıta olarak Ak Parti içindeki cemaatçi vekillerin istifa edeceğini açıklamıştık. 17 Aralık operasyonuyla da istifaların hızla devam edecek artık herkesçe bilinen bir gerçek. Şimdi asıl soru istifa eden Ak Partili vekillerin bundan sonra hangi siyasi partinin çatısı altına gireceği.

İDRİS NAİM ŞAHİN MHP'YE, GÜNAY CHP'YE KATILACAK

Kulislerde dolaşan iddia ise, Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin'in yakın bir zamanda MHP'ye katılacak. İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay'ın da CHP'ye katılacağı yönünde. İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün ise MHP'yi düşündüğü ancak Hakan Şükür'ün ‘Ben Türk değilim, Arnavutum' sözleri nedeyiyle MHP'nin Şükür'e mesafeli baktığı gelen bilgiler arasında. İstifa eden ve ileriki günlerde istifa edecek diğer Ak Partili vekillerin ise hangi parti veya partilere katılacağı merak konusu. 

Editör: TE Bilişim