İYİ Parti Bilecik İl Başkanı Ahmet Gürses mesajında 10 Aralık günü başlayan ‘Dünya İnsan Hakları Haftası’nın tüm insanlığa, birlik beraberlik, barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni eder, insanların doğuştan itibaren eşit haklara sahip olduğunu ifade eden İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ nin kabulünün 69. yıldönümünü kutladığını belirtti. 

İYİ Parti İl Başkanı Gürses, mesajında, "Maalesef bugün insan hakları mevcut iktidar tarafından askıya alınmış bulunmaktadır. OHAL KHK’ları ile binlerce insanımız yargı kararı olmadan işlerinden atıldılar. OHAL gölgesinde insan haklarında söz etmek mümkün değildir.” dedi.

Başkan Gürses, “AKP ihlalin adıdır. Hukuk ihlallerinin, yaşam ihlallerinin, hak ihlallerinin adı. AKP insanları kutuplaştırmakta, bölmekte ve yandaş olmayanın yaşam hakkına saygı göstermemektedir. AKP ile hak ihlalleri artarak devam ediyor. OHAL’de ihlaller en yüksek düzeye ulaştı. Birinci hak olan yaşama hakkına saygı göstermeyen AKP hükümeti hak ihlalleri konusunda ülkemiz tarihinin en kara sayfalarını yazmaya devam ediyor.
 
Bildirinin temel hükümleri ülkemizde maalesef OHAL ikliminde yaşanamıyor. Bildirge maddelerinden olan “Hiç kimse yasalara aykırı olarak tutuklanamaz, alıkonulamaz, sürülemez” de sürekli olarak çiğnenmektedir. Hapiste sırf gazetecilik yaptıkları için tutuklu bulunan gazetecilerin hala tutsak edilmesi en temel insan haklarına aykırı uygulamaların başında gelmektedir.
 
İnsan haklarının koruyucusu hukuktur, bağımsız yargılardır. Hak dedikten sonra hukuk diyoruz; bu ikisini bir birinden ayıramayız. Bugün hukuku bertaraf eden iktidar en temel insan haklarını da bertaraf etmiş bulunmaktadır. İnsan haklarını savunurken, hakları savunurken, hukuku da savunmak zorundayız. Daha yeni kurulan partimiz İYİ Parti’nin ekseninde insan var ve insana insanca yaklaşım var, insan haklarının hukuk ve adaletle sağlanacağını, korunacağını savunuyoruz. İyi adımların atılacağı günlerin partisi olarak dil, din, renk, yaş, cinsiyet, mezhep farkı gözetmeksizin herkesin haklardan eşit yararlanması gerektiğini savunuyoruz ve savunacağız.
 
Daha iyi, daha yaşanabilir, daha adaletli ve insan haklarının güvence altında olduğu iyi olacak bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Bu anlamlı gün dolayısıyla 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nü kutluyor; bütün insanlığın kardeşlik duygularıyla kucaklaşacağı günlere kavuşmayı temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim