İYİ Parti Bodrum İlçe Yönetim Kurulu kadrosunun açıklandığı toplantıya Partinin Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyesi 21. Dönem Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun, Mahalli İdareler Başkanlığı Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun, İYİ Parti Muğla Kurucu İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, DP Parti Bodrum İlçe kurucularından ve ilçe başkanlarından Ethem Demiröz, 8. Cumhurbaşkanı Tugut Özal’ın Baş Basın Danışması gazeteci Can Pulak, Bodrum Belediyesi Bağımsız Meclis üyeleri, yarımadadaki çeşitli sivil toplum kuruluşunun başkan ve üyeleri ile çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gönderdiği mesaj okundu. Akşener'in mesajı salonda coşkulu alkışlarla karşılandı. Daha sonra İYİ Parti Bodrum Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz sahneye gelerek bir konuşma yaptı.

Milletlerin ve devletlerin de aynen insanlar gibi karakteristik ve değiştirilemez özellikleri olduğunu belirterek konuşmasına başlayan İYİ Parti Bodrum kurucu İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz şunları söyledi:

“Mesela; Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür, onuruna ve özgürlüğüne düşkündür. Bunlar karakteristik özelliklerdir, değiştirmek mümkün değildir. Yine bir başka özelliği vardır ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin ebedi ulu önderi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk milletçe başlatılmış bir kurtuluş savaşının başkomutanı ve çağdaş, modern, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. Onun en büyük eserim dediği, kurduğu Cumhuriyetin temel değerleri ile oynamaya kalkarsanız sistem hata verir, tepki görürsünüz. Türkler binlerce yıllık devlet geleneğiyle devletlerine sahip çıkar ve toplumsal kurallara saygılıdır. Tarih boyunca kurduğu tüm devletlerde adaleti ön planda tutmuş ve korumuştur. Haksızlığı kabul etmez, mutlaka demokratik tepki verir. Devlete saygısı vardır ama devlet kademelerinde görev alanların bulundukları makamları hak etmelerini, yönetimlerin de ödül olmadığını ve sahip oldukları yetkilerle sadece millete hizmet etmelerini beklerler. Aksi olursa yine demokratik yoldan tepkisini gösterir Türk insanı” dedi.

İYİ Parti’nin kuruluş amacına da dikkat çeken Başkan Şahbaz; “İşte 25 Ekim 2017 tarihinde ülkemizde her geçen gün artan işsizliğe, ekonomik darboğaza, komşularla olan sorunlara, kaynakların yanlış kullanılmasına dur demek, hukuka olan güveni yeniden tesis etmek, parlamenter sisteme geri dönmek, ülkede barış ve huzuru egemen kılmak, kadının toplum hayatındaki yerini almasını sağlamak, modern, güvenilir bir eğitim sistemini yeniden kurmak, Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun kurduğu laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmak için Genel Başkanımız Meral Akşener’in önderliğinde Türk siyaset sahnesinde bu karanlığa bir güneş gibi doğmuştur İYİ Parti. Kurulmasını müteakip il ve ilçe teşkilatlarını oluşturma aşamasına geçmiştir. “ dedi.

“Başkan Şahbaz; İYİ Parti Bodrum Kurucu İlçe Başkanlığı görevini şerefle kabul ettim”

Geline süreçte Kasım ayı sonlarına doğru kendisine önerilen İYİ Parti Bodrum Kurucu İlçe Başkanlığı görevini bu tekliften şeref duyarak, tereddüt etmeden kabul ettiğinin altını çizdi. Şahbaz konuşması şöyle devam etti “Ardından Aralık ayı başında il başkanımız tarafından kurucu ilçe başkanı olarak görevlendirildim. Bu durumu Bodrum kamuoyu ile paylaştığım andan itibaren Bodrum’da yaşayan her kesimden, her yaştan kadın-erkek tüm Bodrum halkından inanılmaz bir ilgi, alaka ve destek gördüm. Gerek sosyal medyadan, gerek telefonla, gerekse gittiğimiz, bulunduğumuz her yerde yüz yüze ilçe teşkilatının oluşumu, parti binasının yeri, üyelik kayıtları gibi konularda sürekli sorular aldık, alıyoruz.”

İYİ Parti Bodrum İlçe Yönetim Kurulunu oluştururken yarımadanın her kesiminden isimlere yer vermeye gayret ettiklerini söyleyen Mehmet Onur Şahbaz “Bu teveccüh sayesinde Bodrum’u gerçek anlamda temsil eden çok değerli bir yönetim kurulu oluşturduk. İçimizde uzun zaman çeşitli siyasi partilerde veya sivil toplum kuruluşlarında görev almış çok değerli ve tecrübeli ağabeylerimiz ve ablalarımız da var. Ülkedeki gelişmeleri dikkatle takip etmiş ama aktif siyaset sahnesinde hiç rol almamış olan birçok arkadaşımız da var. Ev hanımı da var, çiftçi de var. Mimar da var, işçi de var. Sol görüşlü de var, sağ görüşlü de, Bodrum’da doğup büyümüşü de var, sonradan gelip yerleşmişi de. Farklılıklarımız bizi daha güçlü ve demokratik kılıyor. İnançlara ve düşüncelere sonsuz saygımız var elbet ama bizi asıl bir arada tutan ortak yönlerimiz var. Hepimiz Atatürkçüyüz, hepimiz laik, demokratik Türkiye Cumhuriyetini ve onun Misak-ı Milli ile sınırları çizilmiş ve atalarımızın kanıyla sulanmış sınırların bölünmez bütünlüğünü savunuyoruz. İster ulusalcı deyin ister milliyetçi, hepimiz vatanseveriz, memleket sevdalısıyız. Tıpkı davetimizi kırmayarak bugün bu salonu dolduran siz değerli hemşerilerimiz gibi.”

“Size Söz Veriyoruz; Vallahi De Çok Çalışacağız, Billahi De Çok Çalışacağız”

İYİ Parti Bodrum Kurucu İlçe Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Bodrum halkının huzuruna çıkan bu kadronun tek amacının Bodrum’un ve Türkiye’nin menfaatleri için mücadele etmek olduğunu belirttiği konuşmasını Genel Başkan Meral Akşener’e atıfta bulunarak “Size söz veriyoruz, Vallahi de çok çalışacağız, billahi de çok çalışacağız” diyerek tamamladı.

Daha sonra İYİ Parti Muğla İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, kürsüye geldi. Şekerdağ, "Burada bizimle olduğunuz için çok mutluyuz. Biz bu işi başaracağız. Biz artık çözüm üretmeye geldik. Gençlerimize iş, yaşlılarımıza huzurlu bir yaşlılık, kadınlarımıza yaşama hakkı, eşitlik için geldik" dedi.

Şekerdağ'ın ardında konuşma yapmak üzere sahneye çağrılan Mahalli İdareler Başkanlığı Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun ise yoğun alkışlar arasında kürsüye geldi. Sözlerine geçtiğimiz yıl İzmir Adliyesi’ne düzenlenen terör saldırısını şehit olmak pahasına engelleyen kahraman polis Fethi Sekin ve tüm şehitleri anarak başlayan Tosun şunları söyledi;

"Bu salon umudun adresi olacak. 2014 seçimlerinden sonra Mehmet Onur Şahbaz da, ben de kendi işlerimize odaklanmıştık. Ama güzel ülkemiz, Bodrumumuz her gün kötüye gidiyor. Demokrasiden, adaletten uzaklaşıyor. Her şeyden önce bu ülkenin kurucu lideri ve Cumhuriyet tartışılıyor. İyi Parti Atatürk’e ve Cumhuriyete sonsuza kadar sahip çıkmak, onun eserlerinin ilelebet yaşatmak için var. Bu konuyu İyi Parti iktidarında tartışma konusu yapmayacağız. Atatürk ve Cumhuriyet bizim vazgeçilmezimizdir, sonsuza kadar da sahip çıkacağız. Arkadaşlar biz artık son virajdayız, ya da tünelden önceki son çıkışta. Eğer inisiyatif almazsak, bu ülkemizin güzel insanları olarak sorumluk üstlenmezsek, çalışmaz ve üretmezsek, uzak değil arkadaşlar 2 yıl sonra, Atatürk’ün bize mirası Cumhuriyet rejiminden vazgeçiliyor. İşte biz sizlerle birlikte bunun farkında olduğumuz için bu salondayız, iyi bir Türkiye ve Cumhuriyet için varız. Şahsım burada işiyle gücüyle uğraşırken, Genel Başkanımız Sayın Akşener ve Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Musavat Dervişoğlu başkanımız dedi ki; ‘Mehmet Tosun inisiyatif alıyorsun. İşini gücünü planlıyorsun, haftanın 3 günü Ankara’da oluyorsun. İyi bir Türkiye’nin olması için, iyi belediyelerin olması gerekiyor’ dediler. Onun için Ankara’ya gittik, sayın Genel Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcımızın öncülüğünde iyi Türkiye’nin ilk adımı olan Mahalli İdareler Başkanlığı'nda iyi belediyecilik için çalışıyoruz. 2019’dan sonra İyi Partili belediyeler ve o belediyeleri yönetenler sayesinde şehirlerimize ihanet etmeyen belediyelerimiz olacak. Onun için uğraşıyoruz" dedi.

İyi Parti’nin tüm Türk Milleti’nin partisi olduğunu söyleyen Mehmet Tosun, “Bu parti sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in de dediği gibi kadınlarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecek. Toplantılarını takip ediyorsunuz. Her toplantıda kadınlarımıza ve gençlerimize yer veriyor. Bariyerleri kaldırıyor. Bu parti Türk Milleti’nin partisi. Bu parti inşallah umudun adresi olacak ve o son virajda Cumhuriyet ve Atatürk’e sahip çıkacak. Daha iyi bir Türkiye’yi, daha iyi bir hukuk devletini, daha iyi bir eğitimi, ekonomiyi ve sağlığı milletimize hizmet olacak sunacağız. Biz buna layığız" ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan İyi Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyesi 21. Dönem Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun de yaptığı konuşmada "Bu sefer bir cesur hanım çıktı. Bütün mazlumların, 15-16 yıldır itilmiş olanların, bütün çaresizlerin sesi haline geldi. Adeta bir meydan okuma mücadelesi içine girdi. Cesur bir hanımefendi çıktı. Adı; Meral Akşener. Çaresiz değilsiniz ey millet, çare biziz. Biz yola çıktık" dedi.

Konuşmaların ardından İyi Parti Bodrum İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, teker teker katılımcılara tanıtılarak alkışlar arasında sahneye çağrıldı. Programın sonunda İlçe başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri 10. Yıl Marşı eşliğinde hatıra fotoğrafı verdi.

İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanlığı Divan Üyeleri;

1-) Mehmet Onur Şahbaz (İlçe Başkanı) 2-) Yaşar Kefeli (İlçe Sekreteri) 3-) Hatice Aker (İlçe Muhasibi) 4-) Nevzat Kanber (Teşkilat İşlerinden Sorumlu İlçe Bşk. Yrd.) 5-) Melek Yılmaz (Siyasi İlişkiler ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Bşk. Yrd.) 6-) Semih Nalbantoğlu (Eğitim ve Spordan Sorumlu İlçe Bşk. Yrd.) 7-) Av. Serhan Kaya (Hukuk İşlerinden Sorumlu İlçe Bşk. Yrd.) 8-) Cemil Haldız (Seçim İşlerinden Sorumlu İlçe Bşk. Yrd.) 9-)Barbaros Kaplan (Ekonomik İşler ve Sosyal Politikalardan Sorumlu İlçe Bşk. Yrd.) 10-) Seha Ergene ( Medya ve Propaganda İşlerinden Sorumlu İlçe Bşk. Yrd.) 11-) Betül Köseoğlu (Kültür ve Sanat Politikalarından Sorumlu İlçe Bşk. Yrd.) 12-) Ersan Öktür (ARGE ve Teknik İşlerden Sorumlu İlçe Bşk. Yrd.) 13-) Av. Dilek Miral (Çevre ve Doğa Politikalarından Sorumlu İlçe Bşk. Yrd.)

İYİ Parti Bodrum İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Asil Üye Listesi;

Yaşar Kefeli, Hatice Buket Aker, Nevzat Kanber, Melek Yılmaz, Semih Nalbantoğlu, Av. Serhan Kaya, Cemil Haldız, Barbaros Kaplan, Seha Ergene, Fatma Betül Köseoğlu, Ersan Öktür, Av. Dilek Mirel, Dr. Nejat Mehmet Sönmez, Uluç Tezer, Berrin Özgürel, Mustafa Erdoğan, Mehmet Şahin, Ercan Özer, Nilay Konday, Sedat Köse, Murat Kurutaş, Aydoğan Karakaş, Kürşad Koç, Hanife Yavaş, Erol Akyüz, Şerif Çelikkıran, Selma Perianes Gonzales, Volkan Çiçek, Hasan Çetok, Serdar Korkmaz, Metin Tosun, Fahrettin Aslan

İyi Parti Bodrum İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Yedek Üye Listesi;

Haydar Maden, Yılmaz Kıvılcım, Mehmet Alpaslan, Ahmet Barut, Enver Gökhan, İrfan Özaltın, Sedat Zırığ, Benan Özbaşar, Önder Kaya, Ergün Yiğit, Hülya Gül Kaya, Şenol Aksu, Mehmet Demir, İlknur Yetiş, Hatice Yıldırım, Kemal Dursun Camcı, Bilgör Çınar, Gül Sarı, Nürbet Gön, İsmail Ata, Yasemin Ru, Zerrin Gürsoy, Ümit Efe, Mustafa Bakış, Asena Ozar, Bahattin Karataş, Semahat Odabaş ve Serkan Şimşek.

Editör: TE Bilişim