İYİ Parti Bursa teşkilatı çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Yönetim kurulu üyelerini oluşturan İl Başkanlığı, basın mensupları ve partililerle bir araya geldi.

Sabahın erken saatlerinde olmasına rağmen, ilginin bir hayli fazla olması dikkatlerden kaçmadı.

Basın toplantısına Bursa Cemiyet, Siyaset, STK başkan ve yöneticileri, Muhtarlar ve İş dünyasının önde gelen isimleri ile birlikte İYİ Parti GİK Üyesi Hasan Toktaş, 21. Dönem Bursa Milletvekili Orhan Şen, 24. ve 25. dönem Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Kurucular Kurulu Üyeleri Abdullah Alagöz, Betül Bayraktar Orhan ve Sermin Özensoy katıldı. Ayrıca İYİ Parti’nin teşkilatlanması tamamlanan İlçe Başkanları tanıtımda yerini aldı.

“BOZULMUŞ OLAN DÜZENİ TAMİR EDECEĞİZ”

Yapılan toplantıda söz alan İYİ PARTİ İl Başkanı Yüksel Yılmaz şu açıklamayı yaptı:

“Türk milletinin sorunlarının yegâne ve öncelikli çözüm noktası, siyaset kurumlarıdır. Toplumsal meselelerimizin çözümü için bir zemin olarak görülen siyaset arenasında yaşanan tıkanıklık ve buna bağlı olarak ortaya çıkan arayış herkesin malumudur.

Yaşanan bu süreçte iktidar kadar muhalefet Partileri de çözümsüzlüğün birer parçası olmuştur. Halkımızın umutları tükenmiş, benzi solmuş ve gençlerimiz yarınlarından kaygı duyar hale gelmiştir.

İşte bu bağlamda

Ülkemizde yaşanan bu siyasi tıkanmışlığa çözüm bulmak,

Gerçek anlamda toplumsal muhalefet ihtiyacına cevap olmak,

Bozulmuş olan toplumsal düzeni onarmak,

Kutuplaştırılan, ayrıştırılan Türk halkının kardeşlik hukukunu inşa etmek,

Yıkılmış olan devlete güveni yeniden sağlamak adına,

Toplumda yükselen seslere kulak veren, yapılan çağrılara icabet eden Meral AKŞENER ve etrafında toplanan Türkiye sevdalıları yeni bir siyasi hareketin işaret fişeğini çakmıştır. Bu fişek Amblemi GÜNEŞ olan Türkiye’yi karanlıktan aydınlığa çıkaracak, umutsuzların umudu olacak İYİ PARTİ’NİN güneşidir.

İYİ PARTİ her türlü baskıya, çıkarılan engellere rağmen KORKUSUZ CESUR YÜREKLİ İNSANLAR tarafından kurulmuştur.

İYİ PARTİ birlikte yaşama arzusu olanlar tarafından kurulmuştur.

İYİ PARTİ’Yİ nefsini ayaklarının altına almış insanlar kurmuştur.

İYİ PARTİ’Yİ aklı esas alarak ülkeyi yönetmek isteyenler kurmuştur.

15 yıldır AKP’nin yönettiği ülkemizde;

Bu dönemde dış siyaset iç siyasetin öznesi olmuştur. Eyyy Amerika eyyyy Trump eyyyy Almanya eyyyy Merkel diyerek gündüzleri Türkçe küfredip geceleri ise İngilizce özür dileyen bir yönetim anlayışı sergilenmektedir.

15 yılda Milli eğitim sistemimizden millilik, eğitim ve sistem yok edilmiştir. Türk Milli Eğitimi artık öğrenci değil seçmen yetiştirmektedir.

Tüketerek büyüyen ülkemizde, işsizlik ve cari açık tavan yapmış, adeta yeni bir “lale devri” müsrifliği, yönetim biçimi olmuştur.

Bu iktidarla memur işçi ve emekli sadaka ve fitreye muhtaç hale getirilmiş, yandaşları zenginleşirken millet yoksullaşmıştır.

İbadethanelerimize siyaset bulaşmış, din adamları asli görevlerini unutup iktidarın borazanlığına soyunmuşlardır.

Kadına şiddet ve istismarın rekor kırdığı bu dönemde, çocuklarımızda korunamamış, vakıf ve cemaat yurtlarında istismar vakaları tavan yapmıştır.

Her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış bu ülkenin, şu anda düştüğü bu ahval ve şeraitten hızla çıkması adına bir umut ışığı olarak meydanlara çıkan Meral AKŞENER ve arkadaşlarına Türk halkı aşk ile sahip çıkmış ve gönülden desteklemiştir.

Bizler bu desteğin ne anlama geldiğinin farkında olarak söz veriyoruz;

İYİ PARTİ iktidarında; iktidara gelene kadar Hz. Ömer adaletinden bahsedip, iktidar olunca da turist Ömer gibi davrananlardan olmayacağız.

İYİ PARTİ iktidarında; İşlerine geldiğinde “biz bu davanın savcısıyız”, işlerine gelmediğinde “yargı bağımsızdır, işlerine karışmayız” diyenlerden olmayacağız.

İYİ PARTİ iktidarında; ülkemiz “Güçlü Kral” anlayışı ile değil, “Güçlü Kurallar” ile yönetilen bir Türkiye olacak.

İYİ PARTİ iktidarında; bizim gibi düşünmeyenleri terörist ilan etmeyeceğiz. Bilakis farklı düşünenlerin fikirlerini dile getirmesinde en önemli güvenceleri biz olacağız.

İYİ PARTİ iktidarında; bütün kanallarda tek adamın konuştuğu, 80 milyonun dinlemek zorunda bırakıldığı dönem bitecek. Özgür basın ve özgür televizyon kanalları olacak.

İYİ PARTİ iktidarında; Din adamları ve görev yaptıkları mekânlar siyaset merkezi olmaktan çıkarılacak ve mabetlerimiz dinimizin doğru anlatıldığı kutsal mekânlar haline gelecektir.

İYİ PARTİ iktidarında; devleti yönetenlerin, yakın ve uzak akraba-i taallukatının adı sanı bilinmeyen adalarda hesapları, Türkiye’de kaydı bulunmayan gemileri-gemicikleri, şirketleri-holdingleri olmayacak. Ülkemizin bankalarında, şeffaf, denetlenebilir hesapları, kendi ülkelerinde vergilerini ödeyen işleri olacaktır.

İYİ PARTİ iktidarında nostaljik adalarda hamaset nutukları yerine İşgal edilen Egedeki adalarımızda zafer türküleri söyleyeceğiz.

İYİ PARTİ iktidarında; yoldan çıkarılmış Türkiye Cumhuriyeti treni tekrar raylarına geri döndürülecek.

YÖNETİM KURULU’NA ÇARPICI İSİMLER

İYİ Parti’nin Bursa yönetim kurulundaki isimler de kamuoyuna tanıtıldı. Bursa’nın tanınmış ailelerinden, siyasetçi Haluk Hısımcıl, ANAP Yıldırım İlçe Eski Başkanı Tahsin Küçükaslan, ANAP Mustafa Kemal Paşa İlçe Başkanlarından Teyfik Demir, yine ANAP’ın önemli isimlerinden belediye meclis üyeliği yapmış Ergun Elibol, DSP’de uzun yıllar Merkez İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunmuş Nihat Yükselen, DYP-DP teşkilatlarında İl Başkanlığı görevi yapmış olan Üstün Tunalıgil, DYP’de Kadın Kolları Başkanlığı yapmış Dilek Karabıyık, Adalet Partisi ve DYP’de Milletvekillerinden Zeki Efeoğlu’nun yeğeni Dolunay Kırıcı, Demokrat Parti geleneğinin ağır toplarından Kamuran Yılanlı’nın oğlu Aybars Yılanlı, Emek Belediye Başkanlarından Cafer Güler, DYP dönemi İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Aydın, Baro Başkanlarından ve CHP 20. Dönem milletvekili Yahya Şimşek’in kızı Özgür Şimşek, Sivil Toplum Kuruluşlarının öne çıkan isimlerinden Ahmet Koç, Günaydın İzmirli, Salih Alkaya, Yüksel Ceylan, Yavuz Akpınar, Kemal Ataç, Çiçekçiler Odası Başkanı Ertan Tanırgan, Dokumacılar Odası Başkanı İlyas Albayrak, Bursa iş dünyasından Mesut Şen, Serdar Burulday, Zafer Milli, Evren Şen, Nurettin Bacak, Mehmet Ali Akyüz, Adil Bayraktar, Levent Öncü, Murat Üncü, Fatih Yılmaz, Zehra Bekar, Emel Çağlar, Şentürk Aydın, Tarım ve hayvancılık sektörünün önemli isimlerinden Sebahattin Kaplan, Adnan Koca, Ahmet Bayram, Halil Budak ve Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş, Dış Ticaret Uzmanı Hüsamettin Taşdemir, Üst düzey yöneticilerden Yüksel Seyhun, Tuna Gerçek, Mehmet Işık, Bursa Bürokratlarından Emniyet müdürü Rufayi Tarsus, Emniyet mensubu Güven Turan, uzun yıllar Başhekimlik görevi yapmış Dr. Yahya Bahadır, Büyükşehir belediyesinin Şirketlerinden BİNTED’in yıllarca genel müdürlüğünü yapmış Birgül Yıldız Günay, Yine Büyükşehir Belediyesinin Daire başkanlarından Hüseyin Koçak, Spor camiasından TOFAŞ kulübünün ve Milli takımın oyuncularından Dr. Faruk Aydın ve Su Topu İl Temsilcisi Levent Çetinkaya sosyal medya fenomenlerinden Levent Özeren ve Hidayet Sevinç’in yönetim kurulunda bulundukları açıklandı.

Kaynak Yeniçağ: İYİ Parti Bursa’dan gövde gösterisi

Editör: TE Bilişim