İYİ Parti Osmaniye Merkez İlçe Başkanlığı kongresi 4 Şubat’ta gerçekleştirildi ve 5 Şubat tarihinde Osmaniye İl Seçim Kurulu tarafından onaylandı. Bunun üzerine parti üyesi Erol Yılmaz isimli vatandaş 8 Şubat tarihinde Yüksek Seçim Kurulu’na verdiği dilekçede, Osmaniye Merkez İlçe Başkanlığı kongresinde usulsüzlük olduğunu belirterek iptal işlemi istedi. Yüksek Seçim Kurulu, 12 Şubat tarihinde Erol Yılmaz’ın şikayetini değerlendirdi. Osmaniye Merkez İlçe Başkanlığı kongresinde oy kullanan ve delege yapılan isimleri tek tek inceleyen YSK, bir çok ismin henüz parti üyesi olmadığını veya başka bir siyasi partiye üye olduklarını tespit etti.

Konuyla ilgili olarak YSK Başkanı Sadi Güven imzasıyla Osmaniye İl Seçim Kurulu’na gönderilen yazıda şu ifadelere yer verildi: “Osmaniye Merkez İlçe Başkanlığı kongresinde, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 10. Maddesinin 7. fıkrası gereğince parti üyeliğinin tespiti açısından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan getirilen listenin esas alınması gerekirken, sadece parti kayıtları esas alınarak verilen kararın, tam kanunsuzluk nedeyle kaldırılmasına karar verilmiştir.”

Osmaniye Merkez İlçe Başkanlığı kongresinde parti üyesi olmadan oy kullanan ve delege listesine yazılan 103 kişinin delegelikleri iptal edildi. Başka ilçe kongrelerinde de aynı tablo yaşanırken, genelde dar tutulan üye sayısı nedeniyle tabandan da tepki sesleri yükselmeye başladı. 1 Nisan’da yapılması planlanan büyük kurultaya yetiştirilmeye çalışılan ilçe ve il kongreleri, kanuna uygun olmayan üye yapılanması nedeniyle daha ileri bir tarihe ertelenme ihtimalini ortaya çıkardı.

Bekir ŞİMŞEK

Editör: TE Bilişim