Açıklama şu şekilde;

Partimizin İstanbul Bağcılar’da açtığı standa yapılan, biri ağır yedi partilimizin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırı, 24 Haziran 2018 Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik bir provokasyondur. 

Saray Koalisyonu’nun küçük ortağının beyanları, önümüzdeki seçim sürecinin bir manipülasyon-provokasyon zinciri ve döngüsü şeklinde yürütüleceğinin habercisi sayılabilir. 

Bu temelsiz bir vehim veya saray ittifakına yönelik yersiz bir isnat veya itham değildir.

Türkiye, 7 Haziran 2015’te AKP’nin meclis çoğunluğunu kaybetmesiyle noktalanan bir Milletvekili Genel Seçimi yaşadı. 

Saray Koalisyonu’nun küçük ortağı tarafından, “hükümet kurulamazsa tekrar seçime gidilir” denilerek AKP’nin 1 Kasım’da tekrar seçimleri kazanmasıyla sonuçlanacak süreç başlatıldı.

Ancak burada seçim sonuçları üzerinde asıl belirleyici olan nokta Türkiye’nin 1 Kasım 2015 tekrar seçim sürecini Cumhuriyet tarihinin en kanlı zincirleme terör eylemleri içinde yaşamasıydı. 

7 Haziran’dan sonra başlayan çok acı verici zincirleme terör hadiseleri haklı olarak milletimizde güvenlik endişesi yarattı ve muhalefet bu endişeyi gideremediği için de 1 Kasım’da seçmenimiz tercihlerini değiştirdiler.

Öyle de oldu ve Saray Koalisyonu’nun küçük ortağı seçimlerden AKP’nin yeniden Meclis çoğunluğunu elde edecek bir sonuçla çıkmasını sağladı.

Şimdi Erdoğan-Bahçeli ikilisinin örtülü değil, açık işbirliğiyle kotardıkları bir baskın seçim sürecindeyiz. Bu ikili milletimizden iktidarı kaybettiklerinin sinyalini almış durumdalar. 

Bundan ötürü süper baskın seçim formülünü uygulamaya koydular. 

Böylece seçim tuzakları da kurdukları Sn. Meral Akşener’in bir dip dalgası üzerinde yükselmesinin de önünü geçmiş olacaklardı. 

Bu yanlış ve ahlaksız hesaplar demokrasi için tarihsel bir fedakârlık ve işbirliğiyle bozuldu.   

Elbette bunun onların kötülükte havlu atmaları anlamına gelmediğini biliyoruz. 

Nitekim; Bağcılar’da biri ağır altı İYİ Partilinin yaralanmasıyla sonuçlanan lümpen saldırı şüphe ve endişelerimizin temelsiz olmadığını göstermektedir. 

Saldırıyı Saray Koalisyonu’nun küçük ortağının tahrikâr sözlerinin zemin hazırladığı muhakkaktır.

Ancak bizim muhatabımız ve asıl sorumlu Sn. Erdoğan ve iktidardır. 

Bizi haklı çıkaran en temel gösterge de neredeyse yüzde doksanı sarayın patronajı altına girmiş olan medyanın bu kadar vahim bir olayı görmemiş olmasıdır.

Prangalı medya, Sn. Erdoğan için yayın akışını günde en az üç defa kesip flaş haber olarak görürken, İYİ Partili gençlerimize yapılan silahlı saldırıyı görmezden gelmiştir. Bu iktidarın sorumluluğunun bir kanıtıdır. 

Fakat milletimizin hiç endişelenmesin: Ne yaparlarsa yapsınlar, medyayı ne kadar sansür uygulatırlarsa uygulatsınlar saray, saray iktidarı ve ittifakı bu defa başarılı olamayacaktır. 

Çünkü müstakbel Cumhurbaşkanımız Meral Akşener ve İYİ Parti her türlü tuzağı ve kirli oyunu bozmaya kararlıdır. 

Hiçbir manipülasyon ve provokasyon bizi korkutamaz.

İYİ Parti’nin Bağcılar’da açtığı standa yapılan saldırıyı işte bu inançla kınıyor, 24 Haziran İyilik Şafağı’nı bundan aldığımız güçle selamlıyoruz.

Editör: TE Bilişim