İYİ Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti 24 Haziran seçimlerine birlikte girme kararı ile kurdukları  Millet İttifakı cephesinden bir açıklama geldi.

 Millet İttifakı, İYİ Parti Genel Merkez'inde bir araya gelerek seçim güvenliğine ilişkin çalışma yaptı.

Toplantının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "Millet İttifakı mensubu siyasi partiler olarak, seçim güvenliğini temin etmek için her sandığın başında olmak gerektiğinin bilincindeyiz. Bu doğrultuda, 24 Haziran’da gerçekleşecek seçimlerde hem sandık kurulu üyelikleri, hem de müşahit görevlendirme konusunda, tam bir dayanışma içinde olmak konusundaki kararlılığımızı buradan kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz" açıklamasında bulunuldu.

Toplantı sonunda yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi. 

Halkımızın egemenliğinin tescili olan ve hür iradesinin yansıdığı seçim ve sandık güvenliği, sağlıklı bir demokrasinin işleyişi için hayati bir önem taşımaktadır. Sadece devletin resmi kurumlarının değil, siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin de işbirliği içerisinde hareket etmesi seçim güvenliğinin sağlanmasının temel unsurlarının başında gelir. Seçim güvenliği konusunda rol ve sorumluluk alan tarafların sayısının artması, seçim üzerindeki şaibelerin ve soru işaretlerinin aynı oranda azalmasına yol açacaktır.  

Millet İttifakı mensubu siyasi partiler olarak, seçim güvenliğini temin etmek için her sandığın başında olmak gerektiğinin bilincindeyiz. Bu doğrultuda, 24 Haziran’da gerçekleşecek seçimlerde hem sandık kurulu üyelikleri, hem de müşahit görevlendirme konusunda, tam bir dayanışma içinde olmak konusundaki kararlılığımızı buradan kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. Duyarlılık göstererek, sandık görevliliği ve müşahitlik için destek veren bütün Sivil Toplum Kuruluşlarına da ayrıca teşekkür ediyoruz.

HER OKULA BİR AVUKAT 

Sandıklara görevlendirilecek sandık kurulu üyelerinin ve müşahitlerin eğitilmesini ve sandık başında bütün işlemlerin usullere uygun şekilde yürütülmesini sağlayacağımızdan tüm vatandaşlarımız emin olabilir. Okullarda gönüllü olarak görev alan avukatlarımız, parti ayırt etmeksizin bütün sandık görevlilerine hukuki destek sağlayacaktır. Bu anlamda, “her okula bir avukat” çağrıları ile bizleri destekleyen Barolarımıza da sonsuz teşekkürlerimizi bildirmek isterim.

Sandıklardan alınacak sandık sonuç tutanaklarının incelenmesi ve teyit edilmesi için tüm gerekli teknolojik altyapımız mevcuttur. Bu konuda da her türlü paylaşıma açık olacak ve tespit edilen her türlü kusur için süresi içinde il ve ilçe seçim kurullarına itirazlarımızı gerçekleştireceğiz. Sonuçlar kesinleşinceye kadar, her türlü olası hata ve usulsüzlüğün Millet İttifakı olarak takipçisi olacak ve gerekli adımları büyük bir kararlılıkla atacağız.

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Meral Akşener’in çağrısı üzerine gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda, birkaç haftadır yapılmış hazırlıklar sonuca bağlanmış ve Millet İttifakı mensubu siyasi partilerin değerli yöneticileri bu konudaki kararlılığını açıkça ortaya koymuştur.

OYUNUZA SAHİP ÇIKIN 

Ülkemizin geleceği için, Cumhuriyetimizin temel değerleri etrafında oluşturduğumuz bu birlikteliğin, sandıklara da yansıyacağı konusunda bütün vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Çabamız, tercihi ne olursa olsun, bize oy versin veya vermesin, tüm vatandaşlarımızın oylarının güvenliği içindir.

Dolayısıyla bütün vatandaşlarımızı, huzur içinde hiçbir şüpheye düşmeden tam bir güvenle oy kullanmaları için sandıklara davet ediyoruz. Emin olabilirsiniz ki; 24 Haziran günü bizler tüm sandıkların güvenliğini sağlamış olacağız.

Demokrasinin gerektirdiği şekilde, Millet İradesinin sandık sonuçlarına tam ve doğru olarak tecelli edeceğine ve 25 Haziran sabahında, aydınlık, güneşli ve İYİ bir Türkiye’ye uyanacağımıza olan inancımla hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Oyunuza sahip çıkın! Oylar sizin, sandıklar bizim namusumuzdur. İyi bir Türkiye İçin…

Editör: TE Bilişim