İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ, 26 Ağustos'ta erken yapılırsa İyi Parti seçimlere giremeyecek iddialarına cevap verdi. 

Özdağ, "26 Ağustos'ta bir seçim olması durumunda İyi Parti bu seçimlere muhakkak yer alacak, göreceksiniz ki seçimlerden de galip olarak çıkacaktır. Bizim bu konuda hiçbir şüphemiz yok" dedi.

Özdağ, seçimlere katılacaklarını ve kazanacaklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:

İyi Parti bu seçimlere katılacak, İyi Parti bu seçimleri kazanacak. Bizim başka bir planımız yok. Başkalarının başka bir planı varsa bu Türkiye'de bir darbe olmuş demektir. Buna da müsade etmeyiz.

Öte yandan CHP'li Özel'in iddialarına cevap veren İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray yaptığı açıklamada seçime katılabilmek için gerekli şartları karşıladıklarını söyledi.

Çıray yaptığı açıklamada ilk olağan kongrelerini 10 Aralık 2017'de yaptıklarını, dolayısıyla 6 aydan fazla süre geçtiğini söyledi. Seçime katılabilmek için 41 ilde teşkilatlanma şartını da karşıladıklarını belirten Çıray, 65 ilde kongrelerinin tamamlandığını söyledi. Çıray ayrıca 1. Olağanüstü Kongrelerini de 1 Nisan 2018'de yaptıklarını hatırlattı. Çıray, seçimin 26 Ağustos'ta yapılması durumunda seçime katılabileceklerini kaydetti.

ÖZEL: "İYİ PARTİ'DEN KORKAN BAHÇELİ"

İYİ Parti'nin seçimlere katılamayacağını öne süren Özel, "Seçim kanunu diyor ki, bir partinin seçime girebilmesi için en az 41 ilde örgütlenmiş olması lazım. Daha sonra büyük kurultayını yapmış olması lazım. Ve büyük kurultayından en az 6 ay geçmiş olması lazım. İYİ Parti, 6 ayı 1 Eylül'de dolduruyor. Seçimler 26 Ağustos'ta gerçekleşirse İYİ Parti seçime katılamaz. Devlet Bahçeli 'Biz İYİ Parti olmadan seçime girmek istiyoruz' diyor. 1 Nisan'da kurulan bir partiden korkan Devlet Bahçeli ve kadrosu 26 Ağustos'a seçimi çekmek istemiştir" demişti.


 

Editör: TE Bilişim