Ak Parti Milletvekilleri: Recep Akdağ, Zehra Taşkesenlioğlu, İbrahim Aydemir, Selami Altınok 
MHP Milletvekili: Kamil Aydın
İYİ Parti Milletvekili: Muhammet Naci Cinisli

Erzurum'da 1 Kasım 2015 seçimlerinde AKP yüzde 67,76 oy oranı ile 281 bin 707 kişiden oy alarak 5 milletvekili çıkardı. Yüzde 14.14 oy oranı alan MHP ise 58 bin 791 seçmenin oyuyla 1 milletvekilini Meclis'e gönderdi. HDP, yüzde 12.32 oran ile 51 bin 204, CHP yüzde 3.34 oran ile 13 bin 895 kişiden oy aldı.

Milletvekilliği sayısı 6'ya çıkarılan kentte, 24 Haziran seçimlerinde ise Erzurum'daki oylarında yüzde 13'e yakın düşüş yaşayan AKP , 4 milletvekili çıkardı. MHP, oy oranını yüzde 18.56'ya yükseltti ancak yine 1 milletvekili çıkarabildi. Yüzde 11.95 oy oranı ve 51 bin 953 kişinin oyunu alan HDP, Erzurum'dan milletvekili çıkaramadı. Yüzde 8.15 oranında oy almasına rağmen İYİ Parti, ittifak yaptığı CHP seçmeninin yüzde 4.38 ve Saadet Partisi'nin yüzde 1.77 oy oranı ile TBMM'ye 1 milletvekili göndermeyi başardı.

Erzurum İYİ Parti Milletvekili Adayları şunlardı.
Muhammet Naci Cinisli
Canan Uçar
Yılmaz Ceyran
Alpaslan Küni
Deniz Sinici

İYİ PARTİ ERZURUM İL BAŞKANI İBRAHİM DUMLU'NUN BAŞARISI

İbrahim Dumlu, 1984 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. İlkokulun ardından hafızlık eğitimi alarak hafızlık sertifikası sahibi oldu.

2002-2008 yılları arasında Erzurum Ülkü Ocakları İl Sekreterliği, 2012-2014 yılları arasında da Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini üstlenen Dumlu, 2014-2016 yılları arasında ise Erzurum’un yaklaşık 200 bin nüfusa sahip Yakutiye ilçesinin Milliyetçi Hareket Partisi ilçe başkanlığını yaptı.

MHP  eski İl Başkanı Zekai Kaya ile ortak hareket eden ve olağanüstü kongre çağrısı yapan Meral Akşener’den yana tavır aldıkları gerekçesiyle görevden alındı.

İYİ PARTİ KURULDU DUMLU İL BAŞKANI OLDU

MHP Erzurum Milletvekili Cezmi Polat ve eski MHP İl Başkanı Zekai Kaya’nın isimleri konuşulurken İYİ Parti, kurucu il başkanlığına sürpriz bir şekilde atandı.

Atama yazısını İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’dan aldı.

İYİ PARTİ VE İL BAŞKANLIĞINDAN İSTİFASI İSTENDİ

Seçime 26 gün kala yerel yayın organlarında yapılan canlı yayınlarda Cem Atmaca ve Ender Yüncü tarafından "İstifaya " davet edildi.

Hatta siyaset dahisi Ender Yüncü, İbrahim Dumlu 'nun siyaseti bilmediğini, İYİ Parti'nin Erzurum'da kapı menteşesi olduğunu ve oyunun ise yüzde bir buçuk olduğu, söyleyecek kadar da ileri gitti.

İŞTE SİYASET DAHİSİ ENDER YÜNCÜ'NÜN O YAYINI

KÖŞE YAZILARI YAZILDI

Yerel Palandöken gazetesinde Ömer Nazmi Yavuz yazdığı yazıda  "İyi Parti Erzurum'da ne yapar?" diye sorarak " İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Koray Aydın, İyi Parti Erzurum'da iyi olsun, diye tutmuş Milliyetçi Hareket Partisi'nde bir zamanlar ilçe başkanlığı yapmış bir şahsı Erzurum'a İl Başkanı yapmış.  Erzurum'da İyi Parti'ye sempati ile bakan bir kesimin olduğu gerçek; ama İl Başkanlığı görevlendirilmesinden sonra, bu kesimde büyük bir hayal kırıklığı yaşandığını kimse inkâr edemez. 
Belli ki Sayın Meral Akşener, Erzurum'u gözden çıkarmış; yoksa, Erzurum'da ilçe başkanlığı yapmış bir şahsı partisinin il başkanı yapmaz, fikrine katılmak ne kadar doğrudur bilemeyiz!"
demişti.

Ömer Nazmi Yavuz "Yeni kurulan bir parti, her hangi bir şehirde il başkanlığı görevini kime verir?" diye sorarak  "O Kenti, ilçelerini, köylerini bilen ve ilişkileri iyi olan birine mi, yoksa siyasette pek de tecrübesi olmayan ve bulunduğu şehirde fazla tanınmayan birine mi!?
İyi Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'in, bu konuda nasıl ikna edildiğini bilenler bilir; ama biz bilemeyiz. Bildiğimiz tek şey ise, bu gidişle İyi Parti Erzurum'da nal toplar, diyenlerin ve İyi Parti Erzurum'da doğmadan öldü, diye düşünenlerin çoğunlukta oluşu."
demişti.

AKP'YE, MHP'YE, HDP'YE, ENDER YÜNCÜ'YE,  ÖMER NAZMİ YAVUZ'A TARİHİ DERS

Erzurum'da bunlar olurken İYİ Parti Erzurum İl başkanı  İbrahim Dumlu hiç bir şeyi duymadı, görmedi.

İşine odaklandı, çalıştı, çabaladı, ve tarihi dersi 24 Haziran akşamı verdi.

İYİ Parti Erzurum'da Milletvekili çıkardı.

Muhammet Naci Cinisli Kimdir?
1969 yılında Erzurum'da doğdu. Üniversite eğitimi için 1989´da Avusturya´nın başkenti Viyana´ya giden Cinisli, Viyana Ekonomi Üniversitesinde işletme ekonomi eğitimine başlamış ve eğitimini İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünde mezun oldu. İş insanı olan Cinisli, kurucularından olduğu şirketi büyüterek ev tekstili konusunda Türkiye çapında lider şirketlerden birisi haline getirdi. İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesidir. 

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli

Editör: TE Bilişim