Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, beraberinde İYİ Parti'ye geçen 15 vekille birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Altay, şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye’nin bu demokrasi ayıbından kurtulması lazım katılabilecek partilerin standartları bellidir. Demokrasimizin daha fazla tahrip edilmesini doğru bulmuyoruz. Biz yok edilen adaleti yeniden inşa edeceğiz. YSK’nın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan partilerin seçim gerekliliklerini tamamlayıp tamamlamadıklarına ilişkin istediği görüşün İYİ Parti açısında olumlu olmasına rağmen YSK’da İYİ Parti adına olumlu bir yaklaşım olmasını siyasi bir karardır. Dolu dizgin seçimlere giden bir parti için bu durum doğru olamaz. Biz bu demokrasi ayıbıyla mücadele edeceğiz. YSK'nın bu ayıba zorlanmasıyla mücadele edeceğiz.

Demokrasi bizin için değil herkes için deriz biz. Bu sebeple yargının bu siyasi tasarrufunu ortadan kaldırılması için CHP’ye mensup 15 vekil bugün partimizden istifa edip İYİ Parti’ye geçmişlerdir." dedi

İYİ PARTİ'YE GEÇEN VEKİL KONUŞTU

CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye katılan Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, istifaya ilişkin konuştu. Demirtaş şöyle dedi:

"AK Parti ve MHP tarafından bir kumpas var, biz bu kumpası boşa çıkarmak ve Türkiye'nin önünü açmak için İYİ Parti'ye geçiyoruz. Seçilmesek de önemli değil, koltuğun önemi yok. Karar aşamasında Grup Başkanvekillerimizin değerlendirmesi oldu ve 15 vekil belirlenerek adımlar atıldı. Türkiye'nin içinde bulunduğu demokrasi sıkışıklığının önünü açmak için bu adım atılıyor. CHP'den istifa edip üyelik belgelerimizi (İYİ Parti'ye) verdik."

HAZİNE YARDIMI ALABİLECEK

CHP'den istifa eden vekillerin İYİ Parti'ye geçerek partinin Meclis'te grup kurmasının ardından İYİ Parti hazineden seçim yardımı da alabilecek.

Editör: TE Bilişim