İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın başkanlığında, Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Erdem, GİK üyesi Halil İbrahim Oral, Kurucular Kurulu Üyesi Ayhan Erel katıldı.

Türkiye genelindeki tüm il başkanları ile bir araya gelinen toplantıda, il ve ilçe teşkilatlanmaları, kongre süreçleri ve idari yönetim ile ilgili bilgiler verildi.

Öte yandan Düzenlenen toplantıya katılan İYİ Parti Manisa İl Başkanı Tamer Akkal, Genel Başkan Yardımcıları ve Parti yöneticileri ile bir araya geldi.

Türkiye’de tüm il ve ilçelerin teşkilatlanmalarını tamamlayarak gerekli listelerin genel merkeze gönderilmesi, gerçekleştirilecek olan kongreler ve parti tüzükleri ile ilgili konuların görüşüldüğü toplantı yoğun bir katılımın ardından sona erdi.

Toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Başkanı Tamer Akkal; “ Partimiz için son derece verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Genel Başkan Yardımcılarımızın önderliğinde tüm illerdeki teşkilatlanma ve kongre konularında kendilerinden bilgiler aldık. Manisa İl Başkanlığı olarak önümüzdeki günlerde yönetim listemizi ve bazı ilçe başkanlarımızı açıklayacağız.” dedi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, şunları kaydetti:

"Başkanlık Divanı toplantısında hızlı kongre yapılması ile ilgili karar alındı. Hızlı kongre yapma kararı salı günü yapacağımız partinin Genel İdare Kurulu'na sunulacak. Eğer oradan böyle bir karar çıkarsa biz de teşkilat birimi olarak, böyle bir kararın çıkma ihtimaline karşın İl Başkanlarımızı toplantıya çağırdık. Hızlı kongre yapmanın süreci ile ilgili kendileri ile görüş alış verişinde bulunduk. Eğer hızlı kongre kararı çıkarsa Mart sonunda veya Nisan'ın ilk haftasında kongre yapma ihtimali ortaya çıkıyor. Teşkilatımızda da müthiş bir istek ve coşku var. Bu isteği coşkuyu planlı bir çalışamaya oturtabilmek için böyle bir toplantı yaptık. Aynı zamanda bir durum değerlendirmesi yaptık. İl Başkanlarımız illeri ile ilgili yaşananları bizlere aktardı. Anlatılar umut ve cesaret verici. " Teşkilatların kararlı olduğunu ifade eden Koray Aydın, "Daha önce farklı partilere oy vermiş ve siyaset yapmış insanların İYİ Parti'de toplanması Türkiye'nin geleceğine milletimizin el koyması manasına geliyor" diye konuştu. Aydın şöyle devam etti:
"Teşkilatlarda bu kararlığı ve azmi görmek bizleri çok mutlu etti. İstek ve coşkunun olduğu yerde başarı da mutlaktır. Toplantıdan çıkardığım sonuç İYİ Parti'nin zaferinin önüne hiçbir gücün geçemeyeceğidir. Çünkü cenabı Allah samimiyetle çalışana yardım edecektir ben buna yürekten inanıyorum. Çünkü Türkiye'nin, önünün açılmasına ihtiyacı var. İYİ Parti bunun aracı haline dönüştü." İstanbul'da İYİ Parti'ye büyük bir teveccüh olduğunu aktaran İYİ Parti İstanbul Kurucu İl Başkanı Ersin Beyaz da 1 milyon üye hedeflediklerini söyledi. Beyaz sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Üyelik kayıtlarına teveccüh çok büyük. İnşallah bu durum katlayarak devam edecek. Önümüzde ki dönemde 1 milyon üyelik kampanyası oluşturmayı düşünüyoruz. Şu anda bütün ilçelerimizde üyelik işlemleri başladı. Yeni bir kampanya başlatıyoruz. Çalışan veya hasta olması nedeniyle il binamıza gelemeyen vatandaşlarımızı ziyaret ederek partimize üye yapmaya başlayacağız. İYİ Parti'nin iktidara namzet olduğunu üye kampanyası ile birlikte göstermiş olacağız. İnşallah İstanbul'un anahtarını Genel Başkanımıza takdim edeceğiz. 39 İlçenin tamamına atama yaptık. 31 İlçe teşkilatımız açıldı önümüzde ki hafta içinde 5 ilçemizi de açıyoruz. Yönetimimizde tüm siyasi partilerin temsil edilmesine adına ince eledik sık dokuduk. Yönetimimiz içerisinde AK Parti'de CHP'de MHP'de siyaset yapmış arkadaşlarımız mevcut. "

Samsun Kurucu İl Başkanı Ömer Süslü, ise AKP'lilerin dahi İYİ Parti'ye umutla baktıklarını bu da zaman zaman dile getirdiklerini belirtti. 25 yıldır siyasetin içinde olduğunu dile getiren Bursa Kurucu İl Başkanı Yüksel Yılmaz ise, İYİ Parti'ye olan ilgilinin daha önce hiçbir siyasi partiye gösterilmediğini dikkat çekti.

Editör: TE Bilişim