Batıya açılan serhat ilçemiz Keşan'da İYİ parti farkını, ilçe binasının dekore ve dizaynında ortaya koyarak başladı.

Toplumun her kesimine farklı sosyal projeleri olan, şimdiden ulaşamadığı çok az sayıda esnaf kaldığı halde destek isteyen, başarılı bir siyasetçi profili çizen İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Özge Kuru Tutal yaptığı açıklamada "İlk yerel seçimde Belediye Başkanlığını İYİ partiye armağan edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Haberek İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni İsmail Türk'ü Keşan'da misafir eden İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Özge Kuru Tutal "Söz konusu vatan olunca, bu bayrak yarışında bizde olalım" dedi.

Tutal " Keşan’ımızda da gözle görülen bir ilgi mevcuttur. Bu ilginin en büyük sebebi, siyasetin açmaza girdiği bir zamanda İYİ Parti’nin herkes için umut olmasıdır. İYİ Parti; halkın evetçi-hayırcı, başı açık-başı kapalı, dinci-laik, sağcı-solcu, kadın-erkek olarak ayrıştırıldığı, kutuplaştırıldığı bir ortamda ‘Bu ayrıştırmalara mecbur değiliz.’ diyerek yola çıkmıştır.

Biz; Anayasanın, hukukun ve demokrasinin temel değerlerinin yok sayılmasına; politik söylemlerin git gide sertleşerek, hakaretlerin havada uçuştuğu bir siyaset diline maruz kalmaya; çocuklarımızın geleceğini çizecek eğitim hayatlarının ‘Tek bir cümle’ ile belirlenmesine; tarım ve hayvancılık ülkesi olan ülkemizde mercimeğin, patatesin, fasulyenin, etin, samanın, yemin dahi ithal edilerek üretimin her alanda bitirilme noktasına getirilmesine; kadınlarımızın ve çocuklarımızın şiddete, tacize ve baskıya maruz kalırken ve hatta katledilirken bile sessiz kalınmasına, ‘9 yaşında kız çocukları evlenebilir.’ gibi zırvaca cümleleri dinlemeye ve kabullenmeye zorlanmaya; milletin temsil edildiği yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisinden asli görevi olan yasama görevinin Kanun Hükmünde Kararname adı altında Bakanlar Kurulu’na devredilerek Türkiye Büyük Millet Meclisinin ve Anayasa Mahkemesinin işlevsizleştirilmesine, OHAL süresinin keyfiyetle uzatılarak olağan rejim haline dönüştürülmesine; Parlamenter rejiminden vazgeçerek ülkeyi Tek adam rejimine dönüştüren ve ‘en gidersem devlet yıkılır.’ diyen zihniyete; mecbur değiliz.

Biz; ‘Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’ diyen Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine ve onun kurduğu cumhuriyete sahip çıkmaya mecburuz. Bu mecburiyeti hisseden herkesi partimize davet ediyoruz. İYİ Parti, gençlerin gelecekten ümitli olmadığı, kadınların hiç bu kadar ezilmediği, ekonomi, demokrasi ve adalet için tehlike çanlarının çaldığı bir dönemde gücünü ihtiyaçtan ve milletten alarak kişilerin siyasi düşünceleri her ne olursa olsun vatanseverlik paydasında buluşabileceği düşüncesi ile kurulmuştur. Partimiz, ülkenin politik iklimini değiştirerek, zengin, mutlu özlenen eski Türkiye’ye kavuşmamızı sağlayacaktır. Ülkemizin üzerine İYİ’lik güneşi doğacaktır. " dedi.

İYİ Parti Keşan İlçe Yönetiminde yer alan isimler şu şekilde

Ali Akdeniz, Ayşe Deniz, Belgin Şehirli, Berna Tanyolaç, Can Sökmen, Cengiz Engin, Coşkun Lofçalı, Doğuş Şimşek, Ercan Gürler, Eylem Ezerçe, Fatma Kırdemir, Habil Fıçı, Hakan Gürel, Hülya Yılmaz, Mehmet Can Yıldırım, Mehmet Selim Karasu, Mehmet Tezcan, Mustafa Cem Güzel, Mustafa Cem Akgül, Naim Erdoğan, Orkan Özkaya, Tahsin Ekşi, Yaşar Ceviz, Zafer Topçu.

Öte yandan Keşan’ın ilk kadın ilçe başkanı Özge Kuru Tutal oldu.

Editör: TE Bilişim