İYİ Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Çelik, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Çelik tabanda büyük kabul gören Millet İttifakı'nın 24 Haziran'daki seçimde TBMM'de çoğunluğu kazanmakta güçlük çekmeyeceğini söyledi. Çelik, "Bu durumda, Meclis çoğunluğunu kazanan Millet İttifakı'nın adayı 2. turda Cumhurbaşkanlığı seçiminin en büyük favorisidir" dedi.

Seçim bölgesinde partisinin diğer adaylarıyla birlikte çalışmalarını ara vermeden sürdürdüklerini ve halkın kendilerine gösterdiği yakın ilginin AKP iktidarının sonuna gelindiğine işaret ettiğini vurgulayan Ahmet Çelik, YENİÇAĞ'ın sorularını cevapladı:

--Sandığa gitmeye sayılı günler kaldı.. Nasıl bir kampanya yürütüyorsunuz? Halkla temasınız sırasında ne gibi gözlemleriniz oldu?

-İYİ Parti'nin lokomotifi Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener çok müthiş bir performans sergiliyor. Hızına yetişmek mümkün değil, her gün bir, iki ilde miting ve toplantılarla meydanların tozunu atıyor. Her ne kadar gazete ve televizyonlar ambargo uygulamayı sürdürse de, AKP adayı Recep Tayyip Erdoğan kendisinin karşısında en güçlü rakip gördüğü için onu yok saymaya çalışıp adını ağzına almasa da millet, "Akşener geliyor, Erdoğan gidiyor" gerçeğini her geçen gün daha da inanarak kabulleniyor. Genel Başkan'ımızın yarattığı sinerji sahaya da çok güçlü biçimde yansıyor. Seçim çalışmalarımız sırasında biz bunu çok açık biçimde görebiliyoruz. Mesela benim de aday olduğum İstanbul 1. Bölge'deki  35 aday, bölgemizdeki 14 ilçeyi 2'şerli veya 3'erli gruplar halinde ziyaret edip dolaşıyoruz. Halk bizleri samimiyetle karşılayıp mevcut iktidardan bıkkınlıklarını ve şikayetlerini anlatmak için yarışıp dertlerine çare olmamızı istiyorlar. Kimisi, "Tamam", kimisi, "İyi olacak" derken, kimisi de kulağımıza "Oyum size ve Akşener'e" diyerek desteklerini beyan ediyor.

--Halkın, "Akşener geliyor, Erdoğan gidiyor" gerçeğini kabullendiğini söylediniz. Bunu biraz açar mısınız?

-Seçmen AKP'nin ve ittifak ortağı MHP'nin büyük oy kaybına uğrayıp TBMM'de çoğunluğu kaybedeceğine inanmış. Buradan yola çıkarak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Erdoğan'ın yüzde 50+1'i bulmasını mümkün görmüyor ve sonucun 2. turda alınacağını düşünüyor. 2. turda da Meclis çoğunluğunu kaybetmiş Erdoğan'ı seçmek yerine tabii olarak Millet İttifakı'nın adayının tercih edileceğine dikkat çekip "Erdoğan gidiyor" hükmünü veriyor. Çünkü Meclis'te çoğunluğu  Millet İttifakı'na kaptırmış Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçerse ülke yönetiminde yeni siyasi krizler çıkacağını düşünüyor. Ortaya çıkacak iki başlılık sonrası yeniden seçime gidilme konusunun gündeme gelmesinden endişe ediyor. Bu sebeple Erdoğan'ı gözden çıkarıyor. Dolayısıyla, 24 Haziran seçimi ile Meclis'te çoğunluğu ele geçiren  Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayının 8 Temmuz'daki 2. tur seçiminin galibi olması bütün kriz ve uyumsuzluk ihtimallerini ortadan kaldırıyor. Böylece Meclis'te çoğunluğu kazanmış Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı çok büyük bir avantaj kazanmış oluyor. Özetle, Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kaldığı takdirde Millet İttifakı'nın adayı bu yarışın favorisi olarak görülüyor. Muharrem İnce'nin başarılı performansına rağmen, seçmenin yarısının kadın olduğuna dikkat çeken seçmenler, büyük çoğunlukla 2. turda Erdoğan'ın rakibinin Akşener olacağı görüşünde. Bu yüzden, "Akşener geliyor" tespitinde bulunuyorlar. Ben de seçmenle aynı kanaati taşıyorum. Meral Akşener'in 2. tura kalıp cumhurbaşkanı olacağına şüphem yok.

--Seçim kampanyaları oldukça maliyetli faaliyetler. İYİ Parti Hazine yardımı alamadı. Kampanya finansını nasıl sağlıyorsunuz?

-Bu anlamda da adaletsiz bir yarıştayız. AKP, Hazine'den aldığı yardımları tüm teşkilatlarına aktararak çok büyük paralarla kampanya yürütüyor. Bizler de kampanyamızı adayların ayırdığı bütçeler ve teşkilatlarımızın desteğiyle sürdürüyoruz. Rakiplerimize göre çok çok kısıtlı bütçelerle yarışıyoruz ama önemli değil. Çünkü teşkilatımızda inanç var. Yeni kurulmuş olmasına rağmen çok diri, heyecanlı ve aktif. Ayrıca İYİ Parti'nin milletin umudu haline gelmiş olduğunu görmek bizlerin motivasyonunu kat kat artırıp imkansızlıkları aşmamızı sağlıyor...

--Vatandaşla buluşmalarınız sırasında İYİ Parti'ye hangi partilerden oy geleceğine dair tespitleriniz var mı?

- Evet, en çok AKP, MHP ve CHP'den oy gelecek görünüyor. Kararsız kitlenin "Bir de İYİ'yi deneyelim" yaklaşımı da yaygın. Sokakta MHP yok. Bunda teşkilatın bu bölge adaylarını ve Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığını içlerine sindirememiş olmasının en büyük etken olduğu söyleniyor. AKP ile MHP'nin Cumhur İttifakı'nın tabanda karşılığı yok. Buna karşılık Millet İttifakı'nın sahaya yansıyan uyumu çok mükemmel. Bu ittifakın ortakları İYİ Parti, CHP ve SP adayları bölgedeki karşılaşmalarında birbirlerini sevgiyle kucaklıyor, birbirlerinin stantlarını ziyaret edip seçmen karşısında birlik ve beraberliği somut şekilde sergiliyorlar. Bu da toplumsal huzur arayan vatandaşın özlediği bir tablo oluşturuyor. İnşallah 24 Haziran sonrasında ülkemiz için insanlarının mutlu ve huzurlu olduğu bir süreç başlayacak, bunun da öncüsü milletimizin sağduyusuyla Millet İttifakı olacak.

Editör: TE Bilişim