İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan, 24 Haziran seçimlerinde Milletvekili adayı olmayacağını açıkladı.

Nuri Okutan TBMM’de düzenlediği basın toplantısında “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunmayacağım. Ancak devletime ve milletime hizmet etmekten asla geri durmayacağım. Hemen söyleyeyim bir yere kaçmıyorum, devletime ve milletime hizmetten çekilmiyorum. Aksine Türkiye’nin kurtulması ve yeni bir geleceğin kurulması için daha fazla çalışmaya milletime söz veriyorum. Kurucusu ve Genel İdare Kurulu Üyesi olduğum İYİ Parti’den hiçbir yere ayrılmıyorum. Milletvekili adayı değilim, sonuna kadar İYİ Parti’liyim” şeklinde konuştu.

Konuşmasına milletine ve devletine borçlu olduğunu belirterek duygusal bir giriş yapan Nuri Okutan, şöyle devam etti: “Bu milletin bir çocuğu olarak devletim benim elimden tuttu, okuttu. Pek çok şerefli makamda milletime hizmet etme imkânı sağladı. Milletim de kendisine ve devletime hizmet için beni milletvekili seçti ve yüce meclise taşıdı. Ben de bulunduğum her yerde, her görevde ve her makamda devletime ve milletime hizmet etmeye çalıştım. Çalıştım ki, devletime ve milletime borcumu ödeyeyim. İnancım odur ki son nefesime kadar çalışsam, devletime ve milletime olan borcumu ödeyemem. Allah’ın izniyle son nefesime kadar devletime ve milletime hizmet için çalışacağım.”

AKŞENER’İN YANINDAYIM, YÜRÜTME ALANINDA HİZMET ETME KARARINDAYIM

Nuri Okutan, basın toplantısında Milletvekili adayı olmadığını açıklarken, İYİ Parti’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanması halinde ülkeye Bakan olarak hizmet etmek istediğinin sinyallerini verdi.

Nuri Okutan, herkes seçimler için çalışırken ekonomiden güvenliğe, yargıdan çalışma hayatına, eğitimden sağlığa kadar farklı alanlarda devlet üst yönetiminde sorumluluk üstlenmiş bir ekiple birlikte seçimler sonrasının Türkiye’si için çalışacağını belirterek, “bizim devlete karşı bir görevimiz de devletin ve milletin yeni dönemin yeni şartlarına hazırlıksız yakalanmasını önlemek ve bunun için gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamaktır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı mücadelesinde her zaman İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yanında olacağını ifade eden Okutan, şöyle devam etti: “Hem bu mücadelede kendisine destek vereceğim, hem de büyük mücadele zaferle sonuçlandığında, Sayın Akşener’in çalışabileceği kadrolarla birlikte şimdiden hazırlanmaya başlayacağım. Yüce Allah’ın izni, milletimizin teveccühü, liderimiz ve partimizin de uygun görmesiyle; en az yasama kadar önem taşıyan yürütme alanında hizmetlerime devam etme kararındayım. Devletin çıkan çivisini yerine çakmak için alınması gerekli hukuki ve idari tedbirler üzerinde çalışacağım.”

25 HAZİRAN SABAHI DEMOKRASİ KAZANACAK, MİLLETİMİZ KAZANACAKTIR

Nuri Okutan, iktidarın alternatifsiz, devlet ve milletin de sahipsiz olmadığını kaydederek, 25 Haziran’ın ardından sıkıntısız bir görev devir teslimi ve devlet hizmetlerinin aksamadan yürütülmesini hedeflediklerini vurguladı.

İYİ Parti Isparta Milletvekili Nuri Okutan, iktidara hazır olduklarının mesajını verirken şunları söyledi: “İYİ Parti olarak ülkemizi en iyi şekilde yönetmek, kronik sorunlara çare bulmak, hakkı ve adaleti yeniden tesis etmek ve milletimize hizmet etmek için her türlü hazırlığımız vardır. 25 Haziran’dan sonra ilk 100 günlük programımız yürürlüğe girecektir. 25 Haziran sabahı demokrasi kazanacak, milletimiz kazanacaktır. 25 Haziran sabahı milletimiz İYİ olacak, Türkiye İYİ olacaktır.”

Konuşmasının sonunda üzerinde hakkı olanlardan helallik isteyen ve basın mensuplarına teşekkür eden Nuri Okutan, sözlerini şöyle tamamladı: “Mecliste hizmet dönemini kapatırken üzerimde en küçük bir hakkı olan herkesten ve bilhassa aziz milletimin her bir ferdinden helallik istiyorum. Benden yana bir hak geçmişse de bütün kalbimle helal ediyorum. 24 Haziran seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

İYİ Parti Isparta Milletvekili Sayın Nuri Okutan’ın konuşmasının tamamı şöyle:

“Değerli basın mensupları,

Basın toplantımıza hoş geldiniz diyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Ben Nuri Okutan…

Eski Vali ve Isparta Milletvekili…

Bugünden geriye baktığımda şunu görüyorum.

Ben devletime ve milletime borçlu bir insanım.

Bu milletin bir çocuğu olarak devletim benim elimden tuttu, okuttu.

Pek çok şerefli makamda milletime hizmet etme imkânı sağladı.

Milletim de kendisine ve devletime hizmet için beni milletvekili seçti ve yüce meclise taşıdı.

Ben de bulunduğum her yerde, her görevde ve her makamda devletime ve milletime hizmet etmeye çalıştım.

Çalıştım ki, devletime ve milletime borcumu ödeyeyim.

İnancım odur ki son nefesime kadar çalışsam, devletime ve milletime olan borcumu ödeyemem.

Allah’ın izniyle son nefesime kadar devletime ve milletime hizmet için çalışacağım.

Bugün sizler vasıtasıyla milletime bir mesajım var.

24 Haziran seçimlerinde milletvekilliğine aday olmayacağım.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bulunmayacağım.

Ancak devletime ve milletime hizmet etmekten asla geri durmayacağım.

Hemen söyleyeyim bir yere kaçmıyorum, devletime ve milletime hizmetten çekilmiyorum.

Aksine Türkiye’nin kurtulması ve yeni bir geleceğin kurulması için daha fazla çalışmaya milletime söz veriyorum.

Kurucusu ve Genel İdare Kurulu Üyesi olduğum İYİ Parti’den hiçbir yere ayrılmıyorum.

Milletvekili adayı değilim, sonuna kadar İYİ Parti’liyim.

İnancım odur ki milletimiz önümüzdeki seçimlerde bu kötü gidişe bir son verecektir.

İşte bu sonun yeni bir dönemin başlangıcı olabilmesi ve devletin yeni baştan tanzimi için bugünden çalışmaya başlıyorum.

Herkes seçimler için çalışırken ben ekonomiden güvenliğe, yargıdan çalışma hayatına, eğitimden sağlığa kadar farklı alanlarda devlet üst yönetiminde sorumluluk üstlenmiş bir ekiple birlikte seçimler sonrasının Türkiye’si için çalışacağım.

Bizim devlete karşı bir görevimiz de devletin ve milletin yeni dönemin yeni şartlarına hazırlıksız yakalanmasını önlemek ve bunun için gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamaktır.

Ben Sayın Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı mücadelesinde her zaman yanında olacağım.

Hem bu mücadelede kendisine destek vereceğim, hem de büyük mücadele zaferle sonuçlandığında, Sayın Akşener’in çalışabileceği kadrolarla birlikte şimdiden hazırlanmaya başlayacağım.

Yüce Allah’ın izni, milletimizin teveccühü, liderimiz ve partimizin de uygun görmesiyle en az yasama kadar önem taşıyan yürütme alanında hizmetlerime devam etme kararındayım.

Devletin çıkan çivisini yerine çakmak için alınması gerekli hukuki ve idari tedbirler üzerinde çalışacağım.

Değerli basın mensupları,

İktidar alternatifsiz değildir.

Devlet de, millet de sahipsiz değildir.

25 Haziran’ın ardından sıkıntısız bir görev devir teslimi ve devlet hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi hedefimizdir.

İYİ Parti olarak ülkemizi en iyi şekilde yönetmek, kronik sorunlara çare bulmak, hakkı ve adaleti yeniden tesis etmek ve milletimize hizmet etmek için her türlü hazırlığımız vardır.

25 Haziran’dan sonra ilk 100 günlük programımız yürürlüğe girecektir.

25 Haziran sabahı demokrasi kazanacak, milletimiz kazanacaktır.

25 Haziran sabahı milletimiz İYİ olacak, Türkiye İYİ olacaktır.

Mecliste hizmet dönemini kapatırken üzerimde en küçük bir hakkı olan herkesten ve bilhassa aziz milletimin her bir ferdinden helallik istiyorum.

Benden yana bir hak geçmişse de bütün kalbimle helal ediyorum.

24 Haziran seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim