KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın konuğu olan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı, eski MHP milletvekili Lütfü Türkkan, anket firmalarının yaptığı açıklamaların aksine, İyi Parti oylarının kendilerine ulaşan rakamlara göre hiç yüzde 16.8'in altına düşmediğini söyledi.

"Üçüncü çıkış yolu arıyordu herkes" diyen Türkkan, İyi Parti'nin tahminlerden fazla oy alabileceğini söyledi ve şunları kaydetti:

"BİZE GELEN ANKETLERDE İYİ PARTİ YÜZDE 16.8'İN ALTINA HİÇ DÜŞMEDİ"

"Üçüncü çıkış yolu arıyordu herkes. Ana muhalefet partisine de çok güvenemedi. Güvenmiş olsaydı Cumhuriyet Halk Partisi daha önce 3-4 defa üst üste girdiği seçimde başarı sağlayabilirdi. Üçüncü bir yol olarak milletin ihtiyaçlarına İyi Parti çıktı. İyi Parti'yi millet mutlaka bir yere konumlandıracak. Bizim yaptığımız hiçbir ankette şuanda yüzde 16.8'in altına düşen anketimiz hiç yok. Üstlerini de gördük. Alttan gelen dip dalgasının İyi Parti'yi nereye sürükleyeceğine dair çok öngörülemez bir tahminimiz var. Ben bunu 83 yılında Özal'ın Anavatan Partisi ve 2002 yılındaki Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti'sine de benzetiyorum. Gelecek dip dalgası herkesi iki seksen yere uzatabilir."

"KARAMOLLAOĞLU İKİNCİ TURA İNCE KALIRSA SEÇMENİNİ İNCE'YE OY VERMEYE GÖTÜRMEKTE ZORLANIR"

Lütfü Türkkan, ikinci tura Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin kalması halinde, Saadet Partisi seçmeninin İnce'ye oy vermeyeceğini söyledi.

"Saadet Partisi kaç oy alırsa alsın, sayın Temel Karamollaoğlu ikinci tura sayın İnce'nin kalması halinde seçmenini sayın İnce'ye oy vermeye götürmekte zorlanır, kesinlikle söylüyorum. Sayın Muharrem İnce'nin kişiliğinden ziyade Cumhuriyet Halk Partisi'nin 50 yıldır Türkiye'de devam eden sağ seçmenin karşısındaki tavrıdır aslolan. Sağ seçmenin bakışından kaynaklanıyor."

"FETÖ'NÜN ÖNÜNÜ AÇAN İKTİDAR MENSUPLARI FETÖ KADAR SUÇLUDUR"

Türkkan, FETÖ yargılamalarıyla ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı. İyi Partili Türkkan, iktidarın da FETÖ kadar suçlu olduğunu söyleyerek, FETÖ'nün önünü açan iktidar mensuplarının yargılanması gerektiğini savundu.

"FETÖ'nün bu ülkede iltisaklı olduğu, onlarla işbirliği yapan, onlara dilediği her türlü imkanı sağlayan siyasi iradeyi de gün ışığına çıkarmadığınız zaman siz mücadele edemezsiniz. FETÖ konusunda gerçek suçlu olan bu iktidardır. En az FETÖ mensupları kadar bu iktidarın her mensubu FETÖ kadar suçludur. İktidarın mensupları, terör örgütü üyesi olmasa bile, terör örgütüne yardım ve yataklıktan mutlaka yargılanmaları gerekir."

Editör: TE Bilişim