YÖK (Yüksek Öğretim Kurulu), daha önce açıklanan Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) içeriği ve tarihinin değiştiğini açıkladı.

Sınavda 120 soruya 135 dakika verildi. Fen Bilimleri testi ile Felsefe ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testleri yeniden sınavın içine alındı. Değişiklik, dün gece saat 22.00’de gerçekleştirildi.

Bu duruma tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Özdağ" Bir başka haberde AKP milletvekilleriyle yaptığı görüşmede Erdoğan’ın “proje okullar” konusunda “eski sistemin” daha iyi olduğunu söylediği basına yansıdı. Bizim itirazımız tam da buna. Eğitimcilerle, uzmanlarla bilimsel bir çalışma yapmak yerine, gençlerin kaderine 12 ilin AKP milletvekilleriyle, sohbet sırasında karar veriliyor. Evlatlarımızı histeri krizlerine kurban ediyorlar, buna müsaade etmeyeceğiz. " dedi.

Özdağ şöyle devam etti "Bir ülkede, devletin bütün sosyal politikalarında olduğu gibi, eğitim sistemine ilişkin kararlar, düşünülerek, akıl ve bilim esas alınarak, paydaşların görüşlerine değer verilerek ve en önemlisi gelecek nesillere kadar uzanacak bir tutarlılıkla alınır.

AKP zihniyetlerindeki hükümetlerin olduğu yerde tek bir formül vardır: “Aklına esen, rüyasında gören, canı öyle çeken kim varsa sistem onun istediği gibi değiştirilir.”

Bunun sebebi çok açık. İnsana, gençliğe ve ülkenin geleceğine dair tek bir milli kaygı taşımıyorlar.

Defalarca değiştirdikleri, hata üstüne hata yaptıkları sınav sistemiyle bir kez daha oynuyorlar. Çocuklarımızın üzerinde yarattıkları baskıyı, yaşadıkları travmaları umursamıyorlar.  

Dün akşam birden akıllarına yeni bir şey geldi: Soru sayısını arttırdılar, sorumlu olunan dersleri yeniden tanzim ettiler, sınav günlerini  değiştirdiler. Eğer doğrusu buysa, neden ısrarla yanlış yapıyorlar? Doğrunun ne olduğunu anlamaları için daha kaç kuşak heba olmalı? Çocuklarımız daha hangi travmaları yaşamalı?

Bir başka haberde AKP milletvekilleriyle yaptığı görüşmede Erdoğan’ın “proje okullar” konusunda “eski sistemin” daha iyi olduğunu söylediği basına yansıdı. Bizim itirazımız tam da buna. Eğitimcilerle, uzmanlarla bilimsel bir çalışma yapmak yerine, gençlerin kaderine 12 ilin AKP milletvekilleriyle, sohbet sırasında karar veriliyor. Evlatlarımızı histeri krizlerine kurban ediyorlar, buna müsaade etmeyeceğiz.

İYİ Parti ilk seçimde iktidara geldiğinde, On iki yıllık zorunlu ve kesintisiz temel eğitim, gelişmiş ülkelerle yarışabilir seviyeye getirilecektir. Üniversite öncesi öğretim programları uygulamaları, ders geçme ve sınav sistemleri, başta pilot okul uygulamalarıyla yeniden değerlendirilecektir.

Bunun yanında Temel Eğitim, başta Lise ve Mesleki Eğitim müfredatı olmak üzere incelemeye, gözleme, deneye dayalı; öğrencilerin ruhsal ve fiziksel gelişimlerini artırmaya yönelik spor, sanat ve kültürel etkinliklerin daha fazla yer aldığı, hür düşünmeye sevk eden, bireysel farklılıkları gözeten ve programlar arası geçişlerin olduğu bir dönüşümle yeniden şekillendirilecektir.

Gençlere söz veriyoruz: Türkiye İYİ olacak!"

Editör: TE Bilişim