İYİ Parti Yozgat İl Başkanlığı binası Genel Başkan Meral Akşener ve parti kurmaylarının katılımıyla gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği açılış miting havasında geçerken Akşener, burada yaptığı konuşmasında hükümetin tarım ve ekonomi politikasını eleştirdi.

Akşener, "Yozgat'a yaptıkları en büyük yatırım cezaevi. Siz bu şehri zaten açık cezaevine çevirdiniz herkes kaçtı. Çiftçiye vatandaşa sahip çıkmadınız" dedi.

Akşener, partiler arası rekabetin vatandaşın işine yaraması gerektiğinin altını çizerek "Eskiden vatandaş bizim yakamızı tutar hesap sorardı şimdi gidin Bekir Bozdağ'ı eleştirin görün bakalım ne oluyor. İşte bu yüzden ben sizin yerinize eleştiriyorum" ifadelerini kullandı.

Akşener'in gündeminde ayrıca KHK'lar vardı. KHK'ların kanunsuz olduğunu söyleyen Akşener şöyle devam etti:

"Zekeriya Öz vardı hatırlıyor musunuz, şişman adam. Zırhlı arabası vardı. Savcıydı. O zamanlar Balyoz, Ergenekon soruşturmaları vardı. O zamanlar bir de İzmir'de casusluk soruşturması vardı. Deniz Kuvvetleri'nin önemli amirallerinin tamamı hapisteydi. Genelkurmay Başkanı bu şahıs tarafından hapse atılmıştı. Ben o zaman Meclis yönetiyordum, sayın Bekir Bozdağ bu FETÖ grubuyla ilgili gözleri yaşara yaşara hoca efendi deyişini hatırlıyorum. CHP'lilerin ağzından çıksa F çıksa üstüne atlıyorlardı, en şiddetli savunan da Bozdağ idi. Buradan bürokrasiye sesleniyorum bu KHK'nın kanuna uymayan, anayasa suçu işlenen bu KHK'nın kanunsuz emirlerini yerine getirirseniz Zekeriya Öz'ün yanında yer almanız son derece mümkündür. Zekeriya Öz'ün durumunu unutmayın."

Konuşmasının ardından açılış yapan Akşener, binayı gezerek bilgi aldı.

Burada partililerle bir araya gelen Akşener, vatandaşın dertlerini dinledi.

Akşener, daha sonra programın Kırşehir ayağı için harekete geçti.

Editör: TE Bilişim