Edinilen bilgiye göre, siyasi partilerin seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listelerini bugün en geç saat 17.00'ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) bildirmeleri gerektiğinden, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, pazar günü akşam saatlerine kadar partisinin milletvekili aday listesine son şeklinin verilmesi üzerinde çalıştı.

CHP'nin 19. Olağanüstü Tüzük Kurultayı'nda parti yönetimine muhalefet eden isimler büyük ölçüde çizik yedi. Listede İlhan Cihaner, Ali Şeker, Eren Erdem gibi isimlere yer verilmedi. Kurultay'da Kılıçdaroğlu'nun karşısında aday olmak için imza toplayan Mustafa Balbay da listede kendisine yer bulamadı.

MYK'NIN TAMAMI SEÇİLECEK YERLERDEN ADAY

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanı ve genel seçimler için milletvekili adayları listesini Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) görüşüne sundu. Kılıçdaroğlu yeniden İzmir'den aday olurken, MYK'nın tamamı seçilecek yere konuldu. Abdüllatif Şener Konya'dan aday gösterilirken, Konya'da ikinci sıranın Saadet Partisi'ne ayrıldığı belirtildi.

İYİ PARTİ'YE KATILAN VEKİLLER LİSTEDE

Tutuklu bulunan eski İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, eski CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, KHK ile üniversiteden ihraç edilen anayasa hukukçusu Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu'nun da CHP'in milletvekili aday listesinde yer aldığı belirtildi.

Ayrıca, İYİ Parti'ye katılan, daha sonra yeniden partilerine dönen 15 milletvekiline aday listesinde seçilecek yerlere konuldu.

İYİ Parti'den CHP'ye geri dönen 15 milletvekilinin isimleri şunlar:

"Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal,

 Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer,

 Ankara Milletvekili Nihat Yeşil,

Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız,

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın,

Burdur Milletvekili Mehmet Göker,

Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Erkan Aydın,

Çorum Milletvekili Tufan Köse,

Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu,

 İzmir Milletvekili Tacettin Bayır,

Kayseri Milletvekili Çetin Arık,

Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet,

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,

Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş."

GENEL MERKEZE ZİYARETÇİ GİRİŞİ YASAKLANDI

CHP'de milletvekili adaylarını belirlemek için kurulan 5'li komisyon üyeleri, Genel Başkan Yardımcıları Çetin Osman Budak, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Seyit Torun ve Faik Öztrak ile Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan çalışmasını tamamlayarak, hazırladıkları listeyi önce MYK sonra da PM'nin görüşüne sundu. Listelerin dışarıya sızmasını engellemek için CHP Genel Merkezi'nde dün adeta sıkıyönetim ilan edildi. Genel Merkeze ziyaretçi girişi yasaklandı. Gazetecilerin alınmadığı, internet erişiminin kısıtlandığı binaya sadece parti yöneticileri girebildi. Merakla bekleyen bazı aday adayları ise içeriden haber alabilme umuduyla Genel Merkez binasının yakınındaki kafeteryalarda bekledi.

LİSTE DIŞI KALAN İSİMLER

Hastanede tedavisi süren eski Genel Başkan Deniz Baykal Antalya'dan ilk sıraya yerleşti. 7 Haziran ve 1 Kasım 2015'te ön seçimde Baykal'dan daha fazla oy alarak ilk sırada yer alan Nefi Kara ise listelerde yer alamadı. CHP'de İlhan Cihaner, Ali Şeker, Eren Erdem gibi isimlere yer verilmezken, Selin Sayek Böke İzmir'den aday gösterildi. Kurultay'da Kılıçdaroğlu'nun karşısında aday olmak için imza toplayan Mustafa Balbay da listede kendisine yer bulamadı. Seçime katılabilmesi için Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla İyi Parti'ye geçen milletvekilleri seçilecek yerlere konuldu.

Editör: TE Bilişim