Kongrelerin başlaması ile birlikte istifalar, liste savaşları ve ithamlar ardı ardına geliyor.

İYİ Parti İstanbul kongresi öncesi yaşanan Divan başkanlığı krizi bu olayların başında geliyor.

Prof. Dr. Sezgin Çelik ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın arasında geçmesi beklenen yarış, Koray Aydın'ın, Prof. Dr. Sezgin Çelik'le karşı karşıya gelmek istememesi, Çelik'in yol arkadaşı İbrahim Kambur'un istifası ile sonuçlandı.

Kambur sosyal paylaşım sitesinden yaptığı paylaşımda " İstanbul il kongresinde delegenin karşısına çıkıp Prof. Dr. Sezgin Çelik'le divan başkanlığı yarışına girmeye çekinen Koray Aydın, Meral Akşener'den ricacı olmuş, hanımefendi de geçmişteki açıklamaları hafızalarımıza nakşedilmiş, Devlet Bahçeli'den referanslı Koray Aydın'dan yana tavır koymuştur.

Koray Aydın'ı kaybedeceği seçime sokmak istemeyen sayın Akşener, başka aday çıkmasını istemedi.

Bu bağlamda Sezgin Çelik hocamız da delegenin mağduriyet yaşamaması için divan başkanlığı yarışından çekildiğini açıkladı.

Ülkücülerin yanı sıra tabanın büyük çoğunluğu Koray Aydın'ı istememektedir.

Tıpkı MHP gibi demokratik açıdan mücadelenin imkanı olmayan İYİ Parti'de, Koray Aydın gidene kadar siyasi parti çalışmalarımı askıya alıyorum." dedi

İbrahım Kambur daha sonra ki açıklamasında ciddi ithamlarda bulunarak İYİ parti'den istifa ettiğini açıkladı.

Açıklamasında "Salona girdik, ülküdaşlarımızla kucaklaştık, kürsüde Sezgin Çelik hocamıza teşekkür mektubu okundu; çıktık işimize gücümüze bakıyoruz...

Bu yapıda ülkücülere yer olmadığını, devşirme, FETÖ'cu ve ABD uzantılı kişilerin baş tacı edildiğini gördük.

Yarın da istifa dilekçemi YSK'ya veriyorum." dedi.

Öte yandan Ciddi Gazetede ilginç bir haber manşeti yayınlandı.

İşte o manşet....

Kocaeli İYİ Parti Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurucular Kurulu Üyesi İstifa etti

İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer alan mevcut il yöneticisi Ersin Özyılmaz, sosyal medya hesabından çok sert bir paylaşımda bulunarak partisinden istifa ettiğini açıkladı. İYİ Parti’nin Kocaeli’deki yöneticilerine de sert bir şekilde yüklenen Ersin Özyılmaz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

SEVİYESİZ VE İFTİRACI

“Demokrasinin gereklerini yapmak için ülkemize fayda sağlamak adına, Sayın Genel Başkanım Meral Akşener Hanımefendi ile çıktığımız siyasi yolumuz maalesef yol ayrımına gelmiştir. Demokrasi adına başladığımız hareketimizin, partileşme sürecinden sonra, bizzat Genel Başkan Yardımcısı zaatın antidemokratik engellemeleri, parti içerisindeki cuntacı zihinlerin oligarşik yapı oluşturmaları, seviyesiz ve iftiracı, hatta ve hatta pazarlamacı atanmış.

SEMBOLİK KONGRELER

Şimdi de sembolik kongrelerde seçilerek atanacak salon efendileri ile istiklal mücadelesi verilmeyeceği anlaşılmıştır. Ülkücü camianın içerisinde yetişen ve bununla her daim gurur duyan yapımız gereği bizler, herhangi bir oligarşik, antidemokratik, ikbalci ve benzeri oluşumların içerisinde olamayız.

BENİM ETKİMLE KATILANLAR

Ben Ersin Özyılmaz! Bu saat itibari ile kurucular kurulu ve yönetim kurulu üyesi olduğum Kocaeli İYİ Parti görevlerimden ve İYİ Parti üyeliğinden istifa ediyorum. Şahsım ile birlikte benim etkim ile bu harekete katılan arkadaşlarımdan özür diler, Sayın Genel Başkanım Meral Akşener Hanımefendi'ye siyasi yaşamında, salon siyasetçileri ile beraber muhafakiyetler dilerim. Saygılarımla.”

Mersin İYİ Parti’de Mahmut Özsavran adaylığını açıklamıştı kongreye gitmedi

Değişimin Ana Gücü Mersin Hareketi başkalığını da yürüten İş adamı Mahmut Özsavran İYİ Parti Mersin İYİ parti İl başkanlığına adaylığını açıklamıştı.

Bugün gerçekleşen kongrede salona gitmeyen Özsavran "Ben çekilmedim yapılan baskı sonucu protesto ederek salona gitmedim" dedi.

Mersin il kongresinde arbede yaşandığı ve kongrenin yüksek dozda gergin geçtiği gelen bilgiler arasında.

İyi Parti'nin Sakarya'daki Kongresinde 'İmza' Krizi

İYİ Parti Sakarya İl Kongresi'nde, imza tartışması çıkarken, salonda kısa süreli arbede oldu.

İYİ Parti Sakarya İl Başkanlığı'nın ilk kongresi, Adapazarı Spor Salonu'nda yapıldı. Kongreye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayrettin Nuhoğlu ve çok sayıda partili katıldı. Mevcut Başkan Hüsamettin Atasever ve Serdip Dokumacı, başkanlığa aday olarak listelerini, oluşturulan divana sundu. Adaylardan Serdip Dokumacı'nın sunduğu liste, 30 delege imzası zorunluluğuna uygun bulunmadığı için kabul edilmedi. Bunun üzerine taraflar arasında tartışma çıktı. Salonda kısa süreli arbede yaşanırken, ara girenler, partilileri yatıştırdı. Kongrede tek aday olarak kalan Hüsamettin Atasever, başkanlığa yeniden seçildi.

İyi Parti Balıkesir İl Başkanlığına Tuna Seçildi

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanlığı görevine, kurucu başkan Nedim Tuna seçildi.

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi, bir düğün salonunda yapıldı.

Tek listeyle seçime gidilen kongrede, kurucu başkan Nedim Tuna, oy birliğiyle yeniden il başkanlığı görevine getirildi.

Tuna, kongre sonunda yaptığı konuşmada, partililere teşekkür ederek, Balıkesir için hizmet edeceklerini söyledi.

İyi Parti Edirne İl Başkanlığına Türkay Seçildi

İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi, kentteki bir düğün salonunda gerçekleşti.

Genel Başkan Yardımcısı Musavvat Dervişoğlu, divan başkanlığını da yaptığı kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, partilerinin yapılacak seçimde iktidar olması için çalıştıklarını söyledi.

İYİ Parti'nin milletin desteğiyle kurulduğunu ifade eden Dervişoğlu, şunları kaydetti:

"Bizden önceki partilerin kurulurken paraları vardı, bizim kurulurken beş paramız yoktu. Bir yolculuğa çıktık dedik ki, bu partiyi biz kurmuyoruz millet kuruyor. O nedenle millet bugün içerisinde bulunduğu olumsuzluğu bertaraf etmek adına fedakarlık yapmaktan da kaçınmayacaktır çünkü bu aziz millet çarıklarını kaynattığını söyleyerek kurtuluş mücadelesi vermiştir. Bu nedenle bu partiyi biz kurmadık millet kurmuştur, şimdi millet o kurduğu siyasi partiye sahip çıkıyor. İşin aslı ve izahı budur."

İYİ Parti Edirne Kurucu İl Başkanı Mete Türkay da hedeflerinin İYİ Parti'nin kısa süre içerisinde teşkilatlanma çalışmalarını tamamladığını belirterek, "Genel Başkanımız Meral Akşener önderliğinde kurulan, sadece cesur ve iyi insanların bulunduğu iyi partimiz içinde vatan savunmasına katılarak, iktidara gelip, Genel Başkanımız Meral Akşener'i Cumhurbaşkanı seçtirmek ve ülkemizi tekrar eski milli ve manevi temellerine oturtup parlamenter sisteme dönüş sağlamaktır" diye konuştu.

Kongrede, kurucu başkan Türkay'ın hazırladığı tek listeyle yapılan seçim sonucunda Türkay yeniden başkanlığa seçildi.

İyi Parti Kırşehir Kongresi

İYİ Parti Kırşehir İl Başkanlığı'nın birinci olağan kongresi yapıldı.

İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen kongre, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Tek listeyle girilen seçimde kullanılan oyların tamamını alan Müfit Göçen, partinin il başkanlığına seçildi.

Partililere teşekkür eden Göçen, Kırşehir için hizmet edeceklerini söyledi.

İyi Parti Sinop İl Başkanlığına Demir Seçildi

İYİ Parti Sinop İl Başkanlığı görevine kurucu başkan Ceyhan Demir yeniden seçildi.

Aşıklar Düğün Salonunda yapılan İYİ Parti Sinop İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresinde tek listeyle seçime gidildi.

Kongrede 252 delegeden 251'inin oyunu alan kurucu başkan Demir, yeniden İYİ Parti Sinop İl Başkanlığına getirildi.

Kongreye, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, CHP Merkez İlçe Başkanı Aysun Sönmez, Saadet Partisi İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erol Derici ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Editör: TE Bilişim