Meral Akşener liderliğinde teşkilatlanma faaliyetlerine devam eden İYİ Parti’de atamalar devam ediyor.

ARGE Başkanlığı Genel Koordinatörlüğü’ne 32 yıllık bürokrat Fikret Artan getirildi. Artan, uzun yıllar yurt içi ve yurtdışında birçok görev üstlenmişti.

Turgut Özal’ın iktidarı döneminde haftalık ekonomi raporlarını hazırlayan Artan, sonraki yıllarda Başbakan müşavirliğinden, Washington Büyükelçiliği baş müşavirliğine kadar önemli görevler üstlendi.

Artan’ın, parti içindeki ARGE faaliyetlerinde tek yetkili isim olacağı öğrenildi.

FİKRET ARTAN KİMDİR?

1963 yılında Iğdır'da doğan Fikret ARTAN, İlkokulu İstanbul-K.Çekmece Kanarya Baraka ilkokulunda okuyan ARTAN, 1975 Yılında Sakarya-Arifiye Öğretmen Lisesinde Orta ve Lise Öğrenimine başlamış, son sınıfta nakledildiği Eskişehir Yunusemre Öğretmen Lisesi Matematik Bölümünden 1980 yılında mezun olmuştur.

1981 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi - Maliye Bölümünden 1985 yılında mezun olmuştur. 1986 yılında Devlet Planlama Teşkilatı-DPT Müsteşarlığında Planlama Uzman Yardımcısı olarak bürokratik kariyerine başlayan Fikret ARTAN'ın ilk resmi görevi dönemin Başbakanı olan Turgut ÖZAL'a Haftalık Ekonomik Raporlar sunmak olmuştur.

Türkiye'nin Yıllık Ekonomik Program ve Planlarının yapıldığı DPT Müsteşarlığı-İktisadi Planlama Başkanlığı, Yıllık Programlar ve Finansman Dairesinde KİT Finansmanı, Tarımsal Destekleme ve Özelleştirme konularından sorumlu olarak Hazine Müsteşarlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile yakın iş birliği içinde çalışmıştır.

1991 yılında, alanında ilk ve tek detaylı istatistiki analizlere dayalı çalışma olan "KİT'lerde İstihdamın Analizi" konulu teziyle DPT Planlama Uzmanlığı Ünvanını almıştır.

1993 yılında "Development Economics-Kalkınma Ekonomisi" konusunda University of Colorado-The Economics Institute/ABD'de 8 aylık Sertifika Programına katılmıştır.

1995-1996 yıllarında ise Bütçe Kontenjanları kapsamında California State University/Long Beach-CSULB- ABD'de "International Trade & Finance - Uluslararası Ticaret ve Finansman" eğitimi ile Yüksek Lisans (MA) derecesini kazanmıştır.

Yurda döndükten sonra 1997 yılında Dönemin Başbakanına Ekonomik Konularda Başbakan Müşaviri olarak görev yapmıştır.

DPT'de çalıştığı 14 yıl boyunca TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ve KİT Komisyonu çalışmalarında tecrübe kazanmıştır.

2000 yılında Dış Ticaret Müsteşar Yardımcılığına atanan Fikret ARTAN, aynı zamanda 2001 yılında T.Emlak Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliğinde de bulunmuştur.

Müsteşar Yardımcılığı döneminde Tacikistan ve Gürcistan dahil Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinin tamamı ile Karma Ekonomik Komisyon Heyeti Teknik Başkanı olarak 15 yıllık Uzun Vadeli Ticaret Anlaşmalarına İmza atmıştır.

yıllarında T.C Vaşington Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri olarak ABD'de 3 yıl süreyle Diplomatik Görevde bulunmuştur.Bu görev esnasında Think-Tank kuruluşları yanında Merkezleri Washingtonda bulunan IMF ve Dünya Bankası üst düzey yetkilileri ile de yakın mesleki işbirliği içinde olmuştur.

Ülkeye döndükten sonra Dış Ticaret Müsteşarlığı Müsteşarlık Müşaviri, ardından da bugüne kadar Ekonomi Bakanlığı Müşaviri kadrosunda görev yapmıştır..

32 Yıllık bürokratik hayatında;

1. DPT Yayını olarak basılan "Uzmanlık Tezi" yanında,

2. "Özelleştirme Özel İhtisas Komisyonu Raporu", (Ortak Çalışma) TOBB, 1993,

3. Türkiye and USA Foreign Trade Relations - Türkiye ve ABD Dış Ticaret İlişkileri, 1995, California State Univ.-USA ve

4."Bureaucrats, Politics and Profitability of State Owned Enterprises-Bürokratlar, Politikalar ve KİT`lerin Karlılığı, (Kaliforniya Devlet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Hamdi Bilici ile Ortak Çalışma) Global Business Trends, 1996 Edition, Maryland-USA. gibi 4 önemli çalışmanın müellifidir.

Uzmanlık Alanları olarak; Makro Ekonomik Dengeler, Kamu Maliyesi, Devletin Yeniden Yapılandırılması, KİT'ler, Özelleştirme, Dış Ticaret ve Finansman, Uluslararası Ticari Diplomasi, Türk Cumhuriyetleri ile Ekonomik İlişkiler alanında temayüz etmiştir.

Özel Çalışmalar olarak; AR-GE faaliyetleri çerçevesinde "Siyasi Parti Programları", "Yoksullukla ve Yolsuzlukla Mücadele Projeleri-1999" gibi "Seçim Beyannameleri" ve 57.Hükümetin Başbakan Yardımcısı tarafından istenen; "2001 Ekonomik Krizinin Temel Sebepleri, Çözüm Önerileri ve Ekonomide Koordinasyonun Sağlanması" Hk. Özel Raporlara da imza atmıştır.

Editör: TE Bilişim