İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisi adına soru önergesi verdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan’ın cevaplaması için verilen soru önergesinin ana konusunu Çorlu’da meydana gelen ve 24 kişinin hayatını kaybettiği tren kazası oluşturuyor.

İYİ Parti’nin verdiği soru önergesinde kazaya neden olan kişilerin yargılanıp yargılanmayacağı ve sorumlu bürokratların istifa edip etmeyecekleri soruldu.

İYİ Parti, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan’a şu soruları sordu:

“24 vatandaşımız ihmaller sürecinin sonunda can vermiştir. Devletin önlem almadığı gereğini yapmadığı kaza göz göre  göre gelmiş insanların hayatlarına ve umutlarına mal olmuştur. Sorumlular yargı önüne çıkacak mıdır?

Kaza sonuçları itibariyle siyasidir. Siyaseten bir bedel ödenmediği takdirde bu kazaların sonu gelmeyecektir. Kazaya gerekçe gösterilen menfez neden kapatılmadır?

Kazaya sebeplerini ortadan kaldırmayan önlem almayan gerekli tamir, bakımı zamanında aldırmayan siyasi iktidarın Ulaştırma dan Bakanlığının bürokratları 24 kişinin ölümünden sorumludur. 24 kişinin göz göre göre öldüğü bu kazanın sorumluları göreve devam edecek midir?

Ülkemizde insan hayatı bu kadar değersiz midir?”

Editör: TE Bilişim