“İKTİDAR PARTİSİ GERÇEĞİ SAPTIRIYOR”

Milletin Cumhurbaşkanı adayı ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e ithafen TİKA’nın kapatılacağına dair gerçekle ilgisi olmayan, milletimizin yanlış bilgilendirildiği bir durum söz konusudur.

Bu yaklaşım, bizim itiraz ettiğimiz, milletimizin asılsız bilgi ile yönetilmesinin en son kanıtıdır.

30 Mayıs 2018 tarihinde, milletimizin önünde sunduğumuz “Milletle Sözleşme” beyannamemizin 100.maddesinde konu aynen şöyle geçmektedir;

“Türk Dış Polikasında yumuşak güç unsurlarına ağırlık vereceğiz. Başta TİKA olmak üzere ilgili kurumları yeniden yapılandıracağız.

Türkiye'nin kalkınma ve gelişme yolundaki tecrübelerini yumuşak güç unsuru olarak dış polikasına entegre ederek benzer süreçlerden geçen ülkelerle paylaşacağız ve onlara yol gösterici olacağız. TİKA, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı gibi kuruluşlarımızı bir bakanlık yapılanması bünyesinde günün gereklerine göre yeniden düzenleyeceğiz.”

Belgeyle sabit olarak ve İYİ Parti’nin web sitesinde (www.iyiparti.org.tr) görüldüğü gibi, “yeniden yapılandırma” ifadesinin “TİKA’yı kapatma” olarak sunulmasının arkasında iki neden olabilir; birincisi, ya iktidar mensupları okuduklarını anlama güçlüğü çeken kişilerdir ya da yalanla beslenmeyi göze alacak kadar zora girmişlerdir.

Bu zavallı politika anlayışını, 24 Haziran’da sona erdireceğiz.

İktidar partisinin, elindeki tüm medya olanakları kullanarak iftira kampanyası yapmasını, Sayın Genel Başkanımızın cumhurbaşkanlığının da ilanı olarak kabul ediyoruz.

Editör: TE Bilişim