24 Haziran'da yapılacak 27. Dönem Seçimleri'nde aday listesi en çok merak edilen parti İYİ Partioldu. Milletvekili seçimlerine ilk kez katılan partide milletvekili aday adaylığına başvurular yoğundu. Genel Merkez'in aday listesine son şeklini vermesiyle birikte Aydınlistesi de belirlendi. Genel Başkan Meral Akşener, kadınların ağırlıklı olarak yer bulduğu listelerde, partinin önemli isimlerinden olan Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas'ı Aydın 2. sıradan aday gösterdi.

1971 Aydın doğumlu Berna Sukas, aynı zamanda İYİ Parti'nin kurucularından Hukukçu kimliğiyle öne çıkan Sukas, 20 yıl boyunca Bozdoğan Belediye Başkanlığı yapan babasından dolayı hep siyasetin içinde büyümüş. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesimezunu Sukas, İstanbul Barosu'na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapıyor. 24 ve 15 yaşlarında biri kız biri erkek iki çocuk annesi.

Hukuk eğitimi ve siyasetin içinde büyümenin verdiği deneyimle dünya görüşünü şekillendirdiğini söyleyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, ''Benim için her zaman Türk Devletinin bekaası ve gücü, Türk Milletinin bağımsızlığı ve refahı, kişisel çıkar ve beklentilerimin üstünde olmuştur'' diyor. Millet-Devlet adına sözü olanın ortak hareket etme irade ve yeteneğini sergileyebileceği yeni bir siyasal yapının gerekliliğine olan inançla İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer aldığını belirten Berna Sukas; baba evini ziyaret ederek seçim çalışmalarını Aydın'da başlatacak: ''Farklılıkları vatanseverlik potasında eritip bir ederek,yüzyıllardır olduğu gibi bu topraklarda barış, güven ve hoşgörü kültürüyle yaşamak ortak hayalimiz. Aydın'ımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin, yaşlılarımızın, kadınlarımızın, emeklinin, esnafın ve tüm milletimin daha İYİ bir geleceğe sahip olması için çalışacağıma söz veriyorum. Öncelikli hedefimiz Sayın Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanlığına taşımaktır. Bu maksatla seçim çalışmalarımı başlatmak, babamın elini öpüp büyüklerimizin hayır dualarını almak için Aydın'da olacağım.''

Editör: TE Bilişim